Haugalandet består av en rekke spennende bedrifter og folk. Noen kjenner vi godt, andre er mindre kjente. I denne spalten vil vi gi et lite innblikk i spennende bedrifter, personer og stillinger.

Stilling:Turistvert/daglig leder
Arbeidsgiver: Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS
Arbeidssted:Haugesund Turistinformasjon i Haraldsgaten
Antall år i stilling:12 år

Hva er arbeidsoppgavene dine?

Daglig ledelse av Haugesund Turistinformasjon. Håndtere kundehenvendelser over disk, på telefon og via e-post. I cruisesesongen har vi en turistinformasjon på cruisekaien som vi også bemanner, samt sommeråpen turistinformasjon i Skudeneshavn. Jeg har ansvar for vaktplan, daglig drift og innkjøp m.m.. Turistinformasjonen selger også gavekort for Haugesund sentrum. I lavsesong har jeg ansvaret for innhold på vår «Hva skjer»-kalender på VisitHaugesund.no. 

Hva motiverer mest med jobben din?

Kundene og turistene! Jeg pleier si at jeg er så heldig at jeg får møte mennesker når de er på sitt beste; nemlig på ferie! Veldig takknemlig for alle de gode møtene jeg har hatt og opplevd mellom mennesker og ulike kulturer over disse årene. Mine gode kollegaer er også en stor motivasjon i en travel hverdag. 

Hvor ligger de største mulighetene for bedriften du jobber i fremover?

Turistnæringen har masse muligheter i fremtiden og vi har en dyktig markedsavdeling som gjør en flott jobb med å ligge frempå i bransjen. Nå har vi også en flott ny turistinformasjon med gode fasiliteter til å ta imot en økende strøm av enkeltturister fra inn- og utland og cruisegjester. Vi ønsker også å være et servicesenter for alle Haugalendinger som søker inspirasjon i sitt eget nærområde. Jeg tror Haugesund og Haugalandet har alt som dagens turist søker etter; Vi har naturskjønne omgivelser med god plass rundt oss, masse kulturopplevelser og ikke minst mange flotte aktivitetsleverandører for den aktive turisten. Jeg ser lyst på fremtiden til DHH og gleder meg til å ta imot tusenvis av turister i år, og årene som kommer! 

Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Stiftet i 2006, som «Turistkontorvirksomhet og destinasjonsselskap».
Er per dags dato 5 fast ansatte og har 5 vikarer i jobb nå i høysesong.