Sommeren er snart i full gang, og vi er mer enn klare for å reise, oppleve og nyte en normal tilværelse uten restriksjoner… Skjønt helt normalt blir det nok ikke på en stund, hvis en tar prisstigninger og råvareknapphet med i betraktningen.

En mer normal hverdag og ferie betyr naturlig nok en gledelig sosialisering i stor skala. Enten vi snakker om de store lokale festivalene eller ferieturene våre har disse en stor fellesnevner; nemlig gleden av å møte andre folk!

Hvorfor er det slik? Det er det mange grunner til, men en av den kan være at vi får energi av å samles. Folk som møtes bygger tillit, vennskap og utvikler nye relasjoner. Med tanke på kulturlivet sies det at for hver krone som legges i denne sektoren, får samfunnet fire tilbake i ringvirkninger. Kanskje ikke så rart, for personlig kontakt og tillit er nøkkelen til å utvikle god business. 

Digitaliseringen har forenklet og effektivisert vår måte å kommunisere på, men den kan etter min mening ikke erstatte steder der vi ser folk i øynene, gir et godt håndtrykk og blir trygge på hverandre; Det ser vi helt klart i forhold til Næringsforeningens egne møteplasser.

Men hvorfor er dette er så viktig for folk flest da? Hvorfor ikke bare sende en hyggelig e-post eller melding i sosiale medier? Det handler etter min mening om trygghet og hva som gir mest energi. Folk du har hilst på, delt erfaringer eller historier med, har du lettere for ha den gode dialogen med videre, enten det dreier seg om privatlivet eller næringslivet. 

Og sommeren og ferietid er nok den perioden der vi tilbringer mest tid sammen med andre, enten det er via hytteliv eller på reise. Og jammen er vi tilpasningsdyktige. Jeg var nylig i Dublin og opplevde en by fylt til randen av turister med dels kaotiske tilstander på flyplassen. Midt oppe i stresset rundt sikkerhetssjekken tenkte jeg på hvor fort vi mennesker igjen finner mest glede i å oppleve, reise og ta del i et fellesskap. Det er ikke mange månedene siden det hele var stengt ned.

Noen nye vaner er nok etablert i tiden som ligger bak oss, men vi ser helt klart at den største energien og gleden finner folk i å møtes og oppleve ting sammen, enten det er privat eller på jobb; Godt nytt for oss i Næringsforeningen som gløder for å bringe folk sammen!

Ha en fin og sosial sommer dere!

Bernt Jæger
Adm.dir
Næringsforeningen Haugalandet