Superteam: Toma Facility Norge AS holder til i B.young bygget på Norheim. (fv. Stein Inge Lønning, Monica H. Aarsund, Bjørn Emil Hetland).

I Norevegen 10 på Norheim finner du kontoravdelingen til Toma Facility Norge AS. Med sine 50 ansatte her på Haugalandet, tilbyr de ulike servicetjenester til både små og store bedrifter. Visjonen er å gi mennesker en bedre arbeidsdag.

– Gjennom pandemien har folk blitt mer fokuserte på det ekstra renholdet som opprettholder en god hygiene i arbeidshverdagen. Man ser verdien i det på en helt annen måte enn det man gjorde før, sier Avdelingsleder for Toma Facility Haugesund, Monica Aarsund (45).

Toma ble etablert av Tore Monsen i Bergen i 1978, og selskapet er fortsatt heleid av familien Monsen.

Siden oppstarten har selskapet blitt et av de ledende FM-selskapene i Norden, med hovedkontor i Bergen, etterfulgt av Oslo. I tillegg er selskapet etablert i Sverige med mål om å bli en større aktør der.

Konsernet omsetter i dag for rundt 2 milliarder norske kroner, og har omtrent 4500 ansatte. Toma leverer alle tjenester innenfor virksomhetsområdene renhold, mat & drikke, eiendomsdrift og camps.

Gir det lille ekstra
I Haugesund er det renhold som er det største virksomhetsområdet. Hver dag jobber Monica og de ansatte for å ivareta kundenes ønsker og behov.

– Fokuset vårt er å ha god kontakt med kundene våre. En nær relasjon til kunden og jevnlige besøk sikrer oss gode kvalitetsrutiner. Vi ønsker å være der før det skjer noe, sier Monica.

De siste årene har Toma jobbet med å utvikle digitale løsninger, som skal hjelpe å forbedre effektiviteten til selskapet. For det meste brukes dette på større prosjekter, men Monica forteller at det også er mulig å skreddersy løsninger dersom en bedrift ønsker det. De digitale løsningene gjør det enklere for bedriftene å følge med på renholdsrutiner, mens et avvikssystem gjør det lettere å melde om feil og kvalitetsavvik.

«Bedrifter velger oss fordi vi er god på service og kvalitet.»

– I tillegg har vi kort responstid og er lokalkjente, sier Monica. Med seg på laget har hun teamlederne, Stein Inge Lønning (38) og Bjørn Emil Hetland (60).

Bjørn Emil startet i jobben som teamleder i desember 2021, og har lang erfaring og fagkompetanse innen renholdsbransjen og teamledelse. Sammen med Stein Inge, har han ansvar for den daglige oppfølgingen av de ulike prosjektene, kundene og de ansatte.

– Vi har forskjellige prosjekter og kunder, men vi jobber også en del sammen, sier Bjørn Emil.

– Vi utfyller hverandre veldig bra. Sammen er vi sterkere, smiler Stein Inge.

Løfter de ansatte
Toma er opptatt av å fremme sine ansatte ved å satse på det personale de allerede har. Monica begynte å jobbe som kantinemedarbeider i 2013, og har siden da hatt en rekke roller i firmaet. I dag er hun avdelingsleder i selskapet.

Stein Inge startet som renholder i 2014, og har gjennom årene opparbeidet seg en solid fagkompetanse i både renhold og teamledelse.

– Jeg synes jobben min i Toma er veldig spennende og variert. Det er motiverende å kunne yte god service og tilrettelegge for både kunder og ansatte slik at de blir fornøyde, sier Monica.

Satser på å bli enda større
Videre forteller Monica at de stadig er på utkikk etter nye prosjekter, og at de nettopp har lagt ut et nytt anbud.

Målet hennes er å ekspandere driftens virksomhetsområder her på Haugalandet.

– Hos oss får du flere tjenester i samme bygg. I tillegg til renhold, kan vi skreddersy kantine for alle mulige bedrifter. Andre steder har vi resepsjon og eiendomsdrift, noe vi ser for oss vil øke på sikt også her på Haugalandet, sier hun.