De ansatte stortrives i de nye lokalene: fv. Linn Therese Dagsland, Egil André Snørteland, Martin Kvåle, Kjetil Andersen og Tor Sten Laudal.

– Vi vokste oss ut av lokalene på industriområdet på Bø, og da nabobedriften ønsket å kjøpe tomten vår fordi de skulle utvide, var ikke valget så vanskelig. Det passet som hånd i hanske for oss, smiler en glad og optimistisk daglig leder i Rustfri AS, Tor Sten Laudal. 

I 20 år hadde bedriften, med sine 5 ansatte, tilholdssted på industriområdet sør for Bø ungdomsskole. Men vekst og stadig flere utfordringer, gjorde at lokalene ble for små og lite egnet. Derfor var Laudal glad da lokalene ved Haugaland Industri ble ledige.

– Valget var ikke vanskelig. Nå har vi både større, bedre og mer moderne lokaler. Dette er et verksted mye mer tilpasset vår kompetanse og drift, sier Laudal.

Rustfri har styrket sin posisjon i markedet til tross for en tøff pandemi-periode. Nå satser bedriften som aldri før, og ser en positiv utvikling i møte.

I vår- og sommersesongen er salg og montering av glassrekkverk en viktig inntektskilde – men Rustfri får også stadig flere oppdrag fra lokalt næringsliv og industri. De nye lokalene gjør at bedriften kan ta imot flere oppdrag og utføre dem på en enda bedre, sikrere og mer effektiv måte.

Rustfri designer, fabrikkerer og monterer komplette rørsystemer til industri og næringsliv. Selskapet har blant annet nylig avsluttet et større oppdrag for Gasnor. Bedriften er et DNV-sertifisert verksted med såkalt A2-sertifisering. Det er en stor fordel fordi Rustfri kun trenger Det Norske Veritas (DNV) til å trykkteste sine systemer. Andre bedrifter, uten A2-sertifisering, må ha DNV med seg i hele produktutviklingen, med de ekstra kostnadene det medfører.

Glassverket
Med vår- og sommersesongen for døren vil mye handle om rekkverk fremover. Rustfri har lang erfaring med glassrekkverk og kan med hjelp av sine tegneprogrammer, designe og skreddersy rekkverket slik kunden ønsker. Flere og flere velger glassrekkverk i hagen,  i trappen, på balkongen eller terrassen. Det er stilrent, elegant og tidløst, og nesten helt vedlikeholdsfritt.

– Vi opplever stor etterspørsel. De fleste glassrekkverkene som selges i dag importeres fra Østen (les. Kina), men vi konstruerer og utformer alt selv. Kundene får en tredimensjonal tegning slik at de enkelt kan se hvordan rekkverket vil ta seg ut, sier Laudal. Rustfri sine glassrekkverk produseres i syrefast stål, og blir produsert i henhold til NS 3510, noe som borger for solid kvalitet og holdbarhet.

– Du kan velge mellom mange ulike rekkverk på markedet. Til syvende og sist blir det en smakssak og hva du synes passer best inn, men glass gir en god del fordeler som andre materialer ikke kan konkurrere med. Men over tid er det ingenting som er bedre enn et rekkverk i rustfritt eller syrefast stål som er sveist i alle skjøter, sier Laudal.

Rustfri tilbyr rekkverk og rekkverkskomponenter av høyeste kvalitet i rustfritt eller syrefast stål, og er i dag en profesjonell leverandør til både private, industri og næringsliv. Bedriften har skaffet seg solid kompetanse på å lage glassrekkverk. Alt blir produsert på bedriften, bare noen små enkle komponenter blir kjøpt inn fra andre leverandører. Alle glass som leveres er sikre og trygge.