Ny ressursgruppe skal inspirere bedrifter til å ta i bruk ny teknologi. Ressursgruppen «Teknologi i praksis» har som mål å øke næringslivets kjennskap til fordeler tilknyttet bruk av ny teknologi i arbeidshverdagen, og inspirere til teknologisk nyvinning – i første omgang, gjennom en halvdagskonferanse i Edda Kino, 21. april.
Tekst: Lars Lindtner

Prosjektleder i CGI, Bergitte Tønnesen Andersen er ressursgruppeleder i gruppen. Hun har en klar oppfordring til bedrifter på Haugalandet.
– Det er viktig å tenke på teknologi som et middel, og ikke et mål i seg selv. Her er det mye lavthengende frukt hvor man enkelt kan hente ut betydelige gevinster, uten at man må ha en masse – eller noe overhode – teknologisk kompetanse, sier hun.
Andersen har tidligere vært med på å stable 7 Gullsild utdelinger på beina og er også engasjert i Energirikekonferansen. Hun brenner for å samle folk, spesielt rundt temaet teknologi.
– Noe av det mer givende jeg har fått være med å arrangere de siste årene, er Girl Tech Fest. 100 jenter i 5.klasse blir invitert til en hel dag med teknologisk inspirasjon og lek på folkebiblioteket. Hensikten er å ufarliggjøre teknologi og gi et lite innblikk i hvilke dører teknologi kan åpne. Og akkurat ufarliggjøring og utforsking av muligheter, er jo mye det ressursgruppen her skal bidra til – for de noe eldre aldersgruppene, sier hun.
Teknologi som styrker konkurransekraften
På programmet 21. april finner du blant annet tech-profilen og matematikeren, Silvija Seres. Med tilbakemeldingene hun har fått fra foredragene sine, er det god grunn til å glede seg.
-Vår beste tilbakemelding noen gang, skriver Fagpressen om tilbakemeldingene de fikk etter foredrag av Seres.
På Tech-dagen snakker hun om hvordan bedrifter kan utnytte mulighetene digitalisering tilbyr innen effektivisering, nye forretningsmodeller og bærekraft.
Prosjektleder i Næringsforeningen Haugalandet, Lars Lindtner, er koordinator for ressursgruppen.
-Jeg er heldig som får lov til å samle initiativrike og engasjerte næringslivskollegaer i en slik gruppe. Bidraget til ressursgruppemedlemmene er med på å sørge for at vi alltid greier å følge pulsen til næringslivet, sier han.
-Vi ser frem til Tech-dagen og ønsker å takke Handelsbanken som har blitt med som konseptpartner på denne dagen, avslutter han.
-Handelsbanken har vært til stede på Haugalandet i noen tiår, og har klare ambisjoner om å vokse videre innenfor næringslivssegmentet lokalt. Når vi nå ønsker å være en samarbeidspartner til Næringsforeningen på Teknologidagen, ligger det en erkjennelse av at teknologisk utvikling er en viktig faktor for de fleste bedrifter i konkurransen med andre. Ikke minst gjelder dette i omstilling til en mer bærekraftig virksomhet, en omstilling som mange bedrifter er midt oppe i og som er nødvendig for å møte samfunnets krav på ulike områder. Mange lokale bedrifter er langt framme teknologisk innenfor sine segmenter, og kan dele erfaringer og bidra med kompetanse til andre. Vi ser fram til å møte næringslivet på Haugalandet til en interessant og nyttig Tech-dag 21. april, sier banksjef i Handelsbanken, Ole Henry Slette.