Har du prøvd padel før? Et flott senter for padeltennis åpnet dørene på Norheim i november. Sportens popularitet vokser stadig.  

Tekst: Tamila Ros        Foto: Steinar Sortland

Padeltennis er en ganske ung sport i Norge. Den kom til Norge fra Spania i 2017 og ble raskt populær. Opprinnelig ble sporten oppfunnet av en meksikaner som bare drev med dette privat på sin egen eiendom. 

Padel er en kombinasjon mellom tennis og squash. En slags lillebror til tennis, men med en del andre egenskaper. Den er mye enklere å spille og mestre. Det er en morsom og sosial aktivitet og den er så og si skapt for at folk i alle aldersgrupper kan spille den og føle seg komfortable på banen uansett om man er proff eller bare vil ha det gøy sammen med venner.  

Padelon-senteret i Haugesund er det tredje og største anlegget i en norsk kjede med utspring fra Trondheim. Otto S. Vinje som bl.a. eier Rush AS, fotballproffene Alexander Søderlund og Håvard Nordtveit, samt Harald Andreassen er partnere og medeiere av Padelon i Haugesund. Det tok rundt 2 år på å planlegge, bygge og endelig åpne hallen på Haugalandet.

– Padel er en av de raskest voksende sportene i Skandinavia og den er enormt populær i resten av Europa også. Sporten er ny her og derfor er det gunstig for oss å satse på det nå. Det er ganske fullt på kveldene i hallen. Vi jobber stadig med å få folk til å komme inn i hallen, spille, og ha det gøy, forteller Harald Andreassen, som drifter Padelon i Haugesund.  

De satser mest på baneutleie og at mange på Haugalandet skal få øynene opp for padel som sport. Det planlegges også å holde turneringer, ligaspill og andre spennende aktiviteter i fremtiden.

Padel-hallen i Haugesund med sine 7 baner kan huse 28 spillere samtidig, og passer perfekt som en innendørsaktivitet på vinteren. Banen er 20×10 meter og ser ut som et glassbur. Man spiller to mot to spillere på banen, og poengene telles som i tennis. Racketen er uten strenger, og minner om en strandtenniskølle .

Baner bookes og betales via en app og det er mulig å leie eller kjøpe racket på senteret. Det er også mulig å bestille et kurs for nybegynnere. Hallen er åpen fra kl. 6 om morgenen og til kl.12 på kvelden. 

Padel er en aktivitet for de som ønsker god trening, samtidig å ha det morsomt og sosialt.