Daglig leder, Ingjerd Vikse, er svært positiv til utviklingen de har fått til det siste året.

Haugesund Parkering har ansvar for å sikre fremkommeligheten og sikkerheten i byen. I takt med den digitale utviklingen dukker det stadig opp nye løsninger – som forbrukerne får nyte godt av.

Tekst og Foto: Ingrid Elise Eriksen

– Vårt parkeringsselskap har som målsetting å gi gode kundeopplevelser ved at vi bruker konkret veiledning tilknyttet parkering, sier Ingjerd Vikse, daglig leder for Haugesund Parkering.

Som en del av byutviklingen innførte de høsten 2021 kameraparkering i Parkeringshus Nord.

Gjør det enklere å parkere
Med 255 parkeringsplasser fordelt på 9 plan, er Parkeringshus Nord i Sørhauggata et attraktivt parkeringstilbud i byen.

– Haugesund Parkering har innført kameraparkering i Parkeringshus Nord for å forenkle hverdagen til kunden, sier Ingjerd.

Kameraparkering er et helautomatisk parkeringssystem som leser bilens registreringsnummer på vei inn og ut av parkeringsanlegget. Og i motsetning til tradisjonell parkering, slipper man å regne ut hvor mange timer man skal stå parkert.

– Det som er annerledes med kameraparkering er at betaling skjer i etterkant, og ikke i forkant. Nå risikerer ikke kunden lenger kontrollsanksjon på grunn av manglende betaling, og det vil vi tro våre kunder setter stor pris på, legger hun til. 

Flere betalingsmåter
Når man parkerer i Parkeringshus Nord har man flere betalingsalternativer. Her kan man velge mellom automatisk betaling gjennom Parkpay eller Easypark, faktura, eller på automat i parkeringshuset.

– Abonnenter med årskort eller månedskort kan fritt disponere parkeringshuset, sier Ingjerd.

Målet er å utvikle seg videre
Ingjerd er svært positiv til utviklingen de har fått til i Haugesund sentrum det siste året. Hun mener likevel at det er mye mer som kan forbedres før de går videre med sine nye målsettinger.

– Vi skal utvikle oss til å bli en leverandør av parkeringstjenester med høy standard, sier Ingjerd.


Les mer om kameraparkering her:
Haugesundparkering.no