Reiseteam fv. Anette Annaniassen, Per Arne Fisketjøn og Jessica Velde har store planer for det nye året.

Slagordet vårt er «Nyt turen, vi ordner resten!» forteller Jessica Velde, prosjektleder i det nye konseptet til Suldalsbussen AS. Midt i koronapandemien bestemte de seg for å starte konseptet Reiseteam, som tilbyr skreddersydde gruppeturer til de eventyrlystne.

Tekst og foto: Ingrid Elise Eriksen

Oppe på kontoret til Reiseteam er det god stemning blant de ansatte. Her møter vi daglig leder Per Arne Fisketjøn, Jessica Velde, og Anette Annaniassen. Reiseteam, som er en del av Suldalsbussen, var Per Arne og Jessicas påfunn.

– Helt ærlig, var det jo noe jeg hadde gått og tenkt på lenge, forteller Per Arne engasjert når han får spørsmål om det ferske reisebyrået.

Som daglig leder og eier av Suldalsbussen AS har Per Arne bred erfaring innen kollektivtransport og utleie av busstjenester. Han har også drevet med pakkereiser opp gjennom årene, men det var ikke før i fjor at han bestemte seg for å lage et konsept utav det. Jessica, som er prosjektleder i reisebyrået har vært en sterk bidragsyter for å få konseptet opp å gå.

– Vi drev jo allerede litt med pakkereiser og lignende i Suldalsbussen, men sleit litt med kapasiteten. Vi måtte profesjonalisere det mer hvis vi skulle klare å satse på det. Når pandemien slo til og Jessica ble permittert fra jobben i Oslo, sendte hun meg en melding. Hun er jo et kjent fjes i reisebransjen, så det var fint å få henne med på laget, sier Per Arne.

Dyktige ansatte

Jessica ble ansatt i firmaet desember 2020. Hun har over 20 år med erfaring innen reisebransjen, og er svært lidenskapelig ovenfor yrket sitt. Anette som er ny i firmaet, er leid inn gjennom Level Group. Hun har over 11 års erfaring i bransjen, og har blant annet jobbet for flere lokale reisebyråer.

– Jessica og Anettes arbeidsdag går ut på å legge opp turer, kontakte hoteller, planlegge destinasjoner, lage opplegg og sette opp aktiviteter. Det folk må vite er at vi skreddersyr hele pakken, ikke bare en busstur, opplyser Per Arne.

Pandemien gjorde det mulig

Mens flere store reisebyråer har måttet kaste inn håndkleet i løpet av pandemien, har dette vært med på å skape et åpent marked for de små, lokale byråene. Men til tross for dette, har det ikke bare vært fryd og gammen for det nye reisebyrået. 

– I de verste koronatidene har vi ikke fått solgt like mange turer, og vi har i perioder levd i tøffe røde tall på grunn av det, forteller Per Arne.

– Heldigvis har dette tatt seg opp en del nå etter høsten. August, september og oktober tok helt av og vi fikk solgt mange turer, noe som gjorde at arbeidsmengden og etterspørselen økte enormt. Folk er veldig reiselystne etter periodene med nedstengning, legger Jessica til.

Bildet er fra en gruppereise til Krakow i Polen (Foto: Reiseteam)

Skreddersyr gruppereiser på forespørsel
Reiseteam ble opprettet som et reisebyrå for gruppereiser med særpreg – enten det er temareiser eller skreddersydd.

– Vi får ofte forespørsler fra bedrifter, vennegjenger, skoleklasser og idrettslag som ønsker å reise på tur, forteller Per Arne og Jessica.

Om det er utenlandsturer eller Norgesturer, langturer eller dagsturer, spiller ingen rolle. Her fikser de alt ifra transport og hotell – til mat og aktiviteter.

– Vårt mål er å gi kundene spesialtilpassede reiser som treffer akkurat deres behov – en totalopplevelse som kan inkludere transport (fly, buss eller båt), overnatting, aktiviteter og felles måltider. Vi er opptatt av å finne spesielle opplevelser som man ikke kan finne gjennom et enkelt tastetrykk på Google, sier Jessica.

– Vi sender ikke folk til steder og restauranter med masseturisme. For oss er det viktig at det er autentisk, typisk lokalt, og bærekraftig. Vi ønsker å støtte de lokale bedriftene på de plassene vi besøker, legger hun til.

Midtsommer Vingård i Suldal. (Foto: Lise Bjelland)

Samarbeider med flere lokale idrettslag
Blant kundene til Suldalsbussen og Reiseteam finner man flere kjente og lokale idrettslag.

– Til nå har vi flere idrettsklubber rundt om på Haugalandet som bruker oss. Blant annet har vi FKH fotballklubb og Avaldsnes fotball damelag som vi kjører på bortekamper. FKH fotballklubb organiserer vi i tillegg en del gruppereiser for, både når det er snakk om turer og bortekamper. Da ordner vi bussreise, hotell, og det de måtte trenge, sier en stolt Per Arne.

Gjennom det gode partnerskapet med FKH fotballklubb mener Per Arne at Suldalsbussen har fått et stødig navn, og at det vises igjen i bybildet på Haugalandet og Indre Ryfylke.

Temareiser
Med korona fortsatt i hælene, har Reiseteam passet på å spikre sammen et godt program for 2022, der de fleste turene vil finne sted i Norge.

– Disse turene er for enkeltpersoner som vil bli kjent med andre gjennom opplevelser, eller felles interesser. Her lager vi et opplegg basert på forskjellig tema som for eksempel aktive turer som vandring eller yoga, kulturreiser, idrettsarrangementer og mat- og vinopplevelser, sier Jessica.

Mange av utenlandsturene de har satt opp for det nye året har allerede fått en god respons hos lokalbefolkningen.

– Temareisen vi har satt opp for vandring i dolomittene i Nord-Italia ble nesten fullbooket på to dager. Vi mangler faktisk bare to personer til, sier Jessica som legger til at denne turen blir guidet av reiselederne Øyvind og Siv Rasmussen, og at reisen er en kombinasjon av kultur og vandring over fjellene.

En annen tur som har fått stor interesse er turen til Oberhoff i februar 2023. Her skal de ta med gruppen på VM i skiskyting, der Reiseteam ordner fly, hotell og billetter.

I tillegg har de flere spennende samarbeid på gang. Blant annet med kokkene Geir Andre Sjursen og Ina Nornes fra Haugesund. Her planlegger de å lage flere turer til Italia og Frankrike der gruppene blir tatt med til lokale plasser i landene, vingårder og restauranter.

Vandring i Dolomittene i Nord-Italia (Foto: Reiseteam)
Kokken Geir Andre Sjursen fra Mitt Italia er også med på å planlegge turer til Italia (Foto: Reiseteam)

Har blitt trefaddere
Reisebyrået vet at turismen både har positive og negative effekter, både for det lokale reisemålet og på globalt nivå.

– Vi arbeider derfor aktivt for å styrke de positive påvirkningene og minimere de negative. Vi stiller tydelige krav til oss selv og våre leverandører, og vi har nå startet prosessen med å bli miljøsertifisert. Vi har også blitt trefadder gjennom Trefadder.no, sier Jessica.

Trefadder er Norges største aktør innenfor BIO-karbonfangst. Målet til Reiseteam er å bli klimanøytral i form av treplanting.