Ølen Betong AS satser stort i Mølstrevåg og vil utvide fabrikken for å kjempe om store tunneloppdrag

Tar du turen til betongselskapets anlegg ved inngangen til Ryvarden vil du høre lyden av anleggsmaskiner og skue ut over et stort, jomfruelig anleggsområde. Aktiviteten i selve fabrikken er laber, men det vil ikke vare lenge.

Rundt påsketider neste år starter grunnarbeidene som skal forlenge elementfabrikken med 40 meter og gi en utvidelse på ca. 1300 kvadratmeter

– Vi gjør dette nå i en periode hvor vi har noe redusert produksjon.  Vi skal rigge fabrikken til å kjempe om virkelig store kontrakter/leveranser av betongelementer til tunnelprosjekter over hele landet de kommende 8 – 10 årene.  Med denne utvidelsen øker vi vår produksjonskapasitet med nærmere 40%, sier divisjonsleder Geir Arild Søndenå i Ølen Betong as.

– Når vil anlegget stå ferdig?

– Vi ser for oss tidlig høst 2021.  Investeringen beløper seg til tosifret antall millioner.

– Hvordan ser markedet ut?

Markedsutsiktene til samferdsel ser veldig bra ut fremover.  Det er derfor viktig å rigge seg for å bli enda mer effektiv i et stramt marked med stor konkurranse.

– Hva med arbeidsplassene?

Med full drift ser vi for oss at antall ansatte i produksjon, logistikk og administrasjon vil være i området 55 – 65 personer, sier Søndenå. 

Elementfabrikken i Mølstrevåg er landets eneste spesialiserte fabrikk for betongelementleveranse til tunnelprosjekter. I en periode har bedriften kjørt med redusert produksjon, hovedsakelig på grunn av myndighetenes utsettelse av planlagt oppstart på flere store veiprosjekter.  

– Det har vært en krevende tid, men siste året har vi utviklet et betydelig mer miljøvennlig betongelement for innredning av tunneler.  Resultatene viser stor reduksjon i CO2 utslipp til lavere kostnad og doblet levetid, sier Geir Arild Søndenå.