Jobb & Næring-redaksjonen gir “Bra jobba”-utmerkelsen for desember til Tekstil-Vask. Vaskeribedriften med avdelinger både i Haugesund og på Jæren, har investert for halve omsetningen i ny maskinpark. En investering som også kommer miljøet til gode. 

Tekst: Egil Severeide og Liv Alsaker Sande Foto: Liv Alsaker Sande  

– Og vi som aldri har vunnet noe før. Det setter vi utrolig pris på, utbryter Trond Elholm-Hansen da han forstår hvorfor Jobb & Næring plutselig dukker opp på kontoret med diplom og fruktkurv en tirsdag i desember. 

Oppdragene forsvant
Anne og Trond Elholm-Hansen har brukt pandemien til en kraftig, teknologisk oppgradering av vaskeribedriften på Raglamyr. Selv om det er travle dager nå, stoppet også alt hos Tekstil-Vask i ukene etter 12. mars. 

Plutselig forsvant nesten alt av vaskeoppdrag fra hoteller og overnattingssteder. Store deler av staben måtte permitteres, men alle fikk dele på den arbeidstiden som var igjen. Anne og Trond Elholm-Hansen fryktet det verste både for hovedvaskeriet i Haugesund og avdelingen på Jæren.

– Så kom sommeren, og alle skulle på Norges ferie. Hotellene giret opp, og plutselig løp ledelse og ansatte på Tekstil-Vask i fullt firsprang.

Det var full jobb fra 8 til 23, og sommervikarene, som fryktet lite arbeid, har aldri hatt mer å gjøre, minnes Anne. Og det var da de for alvor ble oppmerksom at det var på tide å modernisere maskinparken. Det gikk for tregt å få sengetøyet gjennom rullemaskinen..

– I disse dager installerer vi siste del av ny maskinpark. Vi hadde planer før koronapandemien, men det ble enda klarere for oss at vi måtte gjøre noe når sommeren var over. Nå har vi investert i en ny maskinpark fra Tyskland for 12 millioner kroner; det er omtrent halve årsomsetningen, sier daglig leder Trond Elholm-Hansen.

Lavest vann- og energiforbruk
– Kapasiteten er nesten firedoblet og gir oss et flott utgangspunkt for videre vekst, sier Trond, og bekrefter at han har søkt om støttemidler fra Enova til energieffektivisering.

Tekstil-Vask AS ble etablert i 1949 i Haugesund og er i dag et av de ledende vaskeriene i Rogaland. Og nå også ett av landets vaskerier med lavest vann- og energiforbruk.

Bedriften utfører tjenester innenfor vask av arbeidstøy, utleie av matter, mopper, sengetøy til bedriftsmarkedet m.m.

I 2015 flyttet Tekstil-Vask inn i moderne lokaler på Raglamyr i Haugesund og i 2017 etablerte bedriften seg med eget vaskeri i Sør-Rogaland. I dag jobber 15 personer i Haugesund og 13 på Jæren.