Hans Christian Arnøy ser frem til å åpne den nye bilbutikken til Kverneland Bil Jaguar Land Rover mandag 30. november.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i Kverneland Bil sin nye Jaguar og Land Rover-butikk i industrigata 21 i Haugesund. Butikken er utstyrt med flere spesielle fasiliteter og i konfigureringsstudioet kan kundene selv skreddersy sin nye bil. Mandag 30. november blir det offisiell åpning av de to nye bilbutikkene til Kverneland Bil som ligger like overfor hverandre i industrigata. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

En bilbutikk for feinschmeckerne – her kan en skreddersy den nye bilen!

Begge bilbutikkene får en unik beliggenhet i forhold til eksponeringen mot Karmsundgata – i tillegg til at de ligger strategisk til i en klynge av ulike bilaktører i Industrigata. Selv om de nye bilbutikkene begge er satt opp av GL Prosjektservice, skiller byggene seg fra hverandre både i størrelse og utseendet. For mens det er mer både utstillingsplasser og kontorplasser i det nye Ford-bygget, skiller bilbutikken til Jaguar og Land Rover seg ut på flere måter.

Bygg din egen bil!
I bilbutikken til Jaguar og Land Rover er det for eksempel satt av et eget rom til overtakelse av nye biler. Dette skjer i en slags “luksusgarasje” med inngang fra selve butikken. Og aller mest oppmerksomhet vil nok konfigureringsstudioet få – der en rett og slett kan skreddersy drømmebilen!

– I vårt konfigureringsstudio kan en velge farge, hvilken type interiør en ønsker og andre valg som er mulig å ta på bilene, opplyser Hans Christian Arnøy, daglig leder i Kverneland Bil Jaguar Land Rover som synes det har vært spennende å få være med å bygge opp en helt ny bilbutikk.

Fulgt retningslinjene
– Hele butikken er planlagt og bygd etter bilkonsernets retningslinjer. Noe som har påvirket hvilke materialer og innredning som er valgt. Til og med hekken utenfor er nøye valgt ut. På den måten ligner Jaguar og Land Rover-butikken her i Haugesund de andre butikkene ute i verden, opplyser Arnøy som egentlig hadde planlagt en litt større markering på åpningsdagen mandag 30. november.

– Her skulle det både vært tilreisende gjester fra våre bilmerker og en større delegasjon fra Kverneland Bil, men på grunn av korona-restriksjonene vil alt nå skje i begrensede former. Men likevel vil vi markere åpningen innenfor de rammene vi kan og gleder oss stort til å ta imot besøkende til vår flotte bilbutikk, sier Arnøy som utenom seg selv har ni medarbeidere.

Klynge
Frem til i dag har Kverneland Bil solgt Jaguar og Landrover fra sine lokaler på Lysskar i Haugesund. Verkstedet til begge butikkene blir nå samlokalisert, men ellers skal butikkene drives for seg selv i de to byggene.

– Men selvsagt vil vi dra fordeler av å ligge så tett opp mot hverandre og ikke minst være plassert i en klynge med andre fra bilbransjen her i Industrigata, sier Arnøy som kommer til å ha utstilling av de nyeste modellene til Jaguar og Land Rover inne i det 600 kvm store lokalet. Butikken vil også selge nyere bruktbiler.