Få ting gjør meg mer imponert enn når eiere av bedrifter engasjerer seg og bruker tid, krefter og ikke minst egne midler på helt andre områder enn det en kanskje ville forvente…

Grunnen til at disse ildsjelene legger ned energi på ulike felt, skyldes nok faktorer som egeninteresse for et spesifikt felt, ikke minst overskudd av energi og grunderlyst, men sannsynligvis skyldes det i hovedsak et genuint ønske om å glede folk. Tenk det!

Regionen har en rekke ildsjeler, og de er faktisk viktige for en region som vår. Mange «ildsjel prosjekter» er ikke nødvendigvis direkte målbare for samfunnet økonomisk, men de bidrar til at vi alle blir stoltere av regionen vår, mer engasjert, og kanskje hakket bedre til å engasjere oss i andre mennesker, hvem vet? 

– Gi meg et eksempel på hvem du tenker på, sier du kanskje nå? Jeg tror det er flere navn å trekke frem enn denne lederen tillater, men jeg har denne gang lyst å nevne folk som Åge Wee, Bjørn Dybdahl, Jakob Hatteland, Margaret Hystad og Sigurd Aase.  Deres ulike prosjekter favner alt fra unike skulpturer i sjø-og på land, lokalt bryggeri, kultursatsing, fyrverkeri-show, prosjekter i lokalmiljø, lokal turisme og mye mer. Tenk hva dette betyr for oss alle sammen!

Åge Wee, en av eierne bak Wee-Gruppen,  vant sammen med Slettå dykkerklubb Sparebank 1 SR banks «Ildsjelpris» i 2019 (se også omtale bak i dette bladet). De har de siste årene samlet inn over 52 tonn søppel fra vannet på Haugalandet, og ikke minst etablert skulpturparken i Kvalsvik med disse flotte hestene som har blitt en skikkelig attraksjon i vårt område. I tillegg hadde pinadø også Mr.Wee energi nok til å få etablert en oppsiktsvekkende hoppbakke i Skeisvannet i sommer! 

Tenk hvis vi alle sammen kunne hentet frem en liten ildsjel i oss selv for å glede andre, både i privatlivet og i næringslivet. Det trenger ikke være de store prosjektene. Hver og en av oss har i alle fall muligheten til å bidra med vår bit, og jeg tenker en kan få tilført litt energi og glede «på kjøpet».

Jeg lar derfor dette være en oppfordring i innspurten frem mot jul, som jo nettopp handler om å glede andre.  – La oss ta fram vår indre ildsjel – og heie på de som går foran!

 

Bernt Jæger Ansvarlig redaktør
Adm. dir. Næringsforeningen Haugalandet