Foto: Kristoffer Vincent Hansen

 

Frittata betyr «stekt» på italiensk. Når man lager frittata steker man gjerne grønnsaker, kjøtt og urter i en stekepanne som man etterhvert topper med rørte egg. Mens i fransk omelett har en egg som base og fyller omelett med grønnsaker/ost når den nærmer seg ferdigstekt. Når man lager frittata kan man virkelig rydde i kjøleskapet. En kan tilsette ulike typer grønnsaker, bacon, skinke, urter og ost. Her er det bare fantasien som kan få fritt spillerom. Bruk det du har tilgjengelig. Jeg bruker som regel løk som base, ternet kokt potet, tomat, urter, ost og en type skinke eller bacon.
Jeg vil gjerne dele en frittata oppskrift med spinat denne gang. Sunt, smaksrikt og fargerikt. Toppet med deilig spekemat og halvtørkede sherrytomater. 

Frittata Italiensk omelett
8 egg
3 sjalottløk
2 kokte poteter i terninger
200 gr fersk spinat
Revet parmesan
1 spiss paprika
Salt og pepper

Pynt:
Halvtørkede sherrytomat
Spekeskinke eller coppa skinke
Ruccola

Start med å vaske og rense spinat. Fjern den tykkeste delen av stilken og fjern spinat som ikke ser pen ut. Finhakk sjalottløk. Fres løk i en stekepanne til den blir gyllen. Tilsett spinat og fres dette sammen til spinat krymper i volum. Ha i potetterninger og  paprika i terninger.
Rør sammen egg i en skål. Tilsett litt revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Hell dette over grønnsakene og rør litt forsiktig rundt i starten. Fordel grønnsakene jevnt utover stekepannen. Stek på medium høy varme. Etterhvert stivner omeletten. Når den har stivnet finner du frem et fat og legger det på toppen av omeletten. Snu omeletten server den med stekeskorpen opp. Pynt med deilig spekeskinke, halvtørkede sherrytomater og ruccola. Server med nystekt focaccia (Halvtørkede sherrytomater lages ved å dele tomatene i to og steke på lav temperatur i ovn)  

Enkel og god mat! Buon appetito!