Rita Enstad-Karlsen er blant Norges mest erfarne kursholdere innen kommunikasjon. Hun er klar for Leder & HR-dagen 15. oktober

Få vet mer om betydningen av tilbakemeldinger. Møt Rita Enstad-Karlsen på Leder & HR-dagen 15. oktober.

”Det verste var når han ropte: Mini, din forbanna lille dverg, nå springer du eller så kapper jeg av deg beina! – Og da løp jeg.”
Ordene kommer fra tidligere landslagsspiller Jahn Ivar Jakobsen, og beskriver suksesstrener Nils Arne Eggens tydelige tilbakemeldinger!
– Det vil alltid være noe som ikke fungerer, oppgaver som blir feil utført og personer som irriterer seg over hverandre. Da må vi si fra klart og tydelig, løse og lukke saken – og så gå videre, sier TV-regissør, kommunikasjonsekspert og kursholder Rita Enstad-Karlsen.
På Næringsforeningens Leder & HR-dag 15. oktober skal Rita Enstad-Karlsen ha en egen kursdel, der du vil få viktige innspill og verktøy i forhold til tilbakemeldingskultur

Det syndes
Enstad-Karlsen mener det syndes en del i forhold til dette med en bevisst tilbakemeldingskultur på norske arbeidsplasser.
– En god tilbakemeldingskultur er alfa og omega for arbeidsmiljøet og gode driftsresultater. Alle vet det, likevel er det mange som ikke har lært hvordan man gir og mottar positive og negative tilbakemeldinger på jobb. Tilbakemeldinger er avgjørende for å bringe frem den enkeltes fulle potensiale – og har dermed stor innflytelse på virksomhetens samlede prestasjon, sier Enstad-Karlsen.

Mysterium
Hun mener det et stort mysterium hvorfor ledere ikke i høyere grad prioriterer å gi tilbakemeldinger til sine medarbeidere.
 – Svaret ligger med stor sannsynlighet i frykten for å såre andre menneskers følelser og i frykten for et potensielt drama, sier Rita Enstad Karlsen.
– Det paradoksale er at vi mennesker av natur streber etter tilbakemeldinger. Vi trenger tilbakemeldinger – ikke bare for å bli bekreftet og anerkjent, men også for å kunne utvikle og forbedre oss.
– Uten tilbakemeldinger er det vanskelig å vite om du er godt nok forberedt til å nå målet ditt, avslutter Rita Enstad Karlsen – og siterer Egil «Drillo» Olsen: «Den sterkeste erfaringen jeg har som trener gjennom et langt liv, er at folk liker feedback. De liker å få tilbakemeldinger på det de driver med – jeg kjenner ingen unntak”.