Familien Lütcherath Olsen står bak det nye matkonseptet Lutchfood som snart åpner kafé ved Rema 1000 på Bytunet i Haugesund sentrum. F.v. Tonje, Astrid, Marthe og Stein.

Folk elsker kakene deres. De hjemmelagde hornene, smørbrødene, tapasen, afternoon tea og de himmelske donutsene proppet med toppings. Lutchfood har vært på manges lepper i løpet av det siste halve året. I slutten av oktober åpner den matglade familien kafé ved Rema 1000 ved Bytunet i Haugesund sentrum.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Liv Alsaker Sande og Lutchfood

Om du har kjørt forbi Kvalasenteret i Haugesund, har du kanskje lagt merke til en lang kø ved Lutchfood sin salgsbod. Folk har kommet langveisfra med lange lister for å sikre helgekosen til familie og venner. Spesielt donutene og kakene er populære.
Det var datteren Tonje som startet konseptet i 2017 og siden har hun fått med seg hele familien i driften. Virksomheten har de bygget opp de siste årene med produksjon hjemme i huset på Kvala, “popup” kafè på kjøpesenteret Markedet, salgsbod hjemme hos seg selv og de siste månedene ved Kvalasenteret. Lutchfood er aktive på sosiale medier og har mange følgere på Facebook, Instagram og Tik Tok. 

Åpent alle dager
Nå har familien Lütcherath Olsen bestemt seg for å satse på kafédrift i Haugesund sentrum. I slutten av oktober åpner gründer-familien kafé like ved Rema 1000 Bytunet  i Haraldsgata 177.  Lutchfood kommer til å flytte hele produksjonen av festkaker, bakevarer og catering her og vil også få et større kjølerom. Kaféen får inngang direkte fra Haraldsgata og vil ha åpent 7 dager i uken.
– Dette har vi hatt lyst til lenge. Men det er responsen vi har opplevd de siste månedene som har motivert oss til å satse. Nå ser vi frem til å innrede en kafé som står i stil med produktene våre. Vi gleder oss til å bygge videre på Lutchfood-konseptet og utvide med flere nye produkter. Det vi gleder oss aller mest til er å ta imot gjester i kaféen vår og gi dem fine matopplevelser, sier far Stein (53), mor Astrid (47) og døtrene Tonje (24) og Marthe (20). Alle har de ulike roller i familiebedriften. Tonje skal fullføre læretiden ved Haugesund sjukehus som institusjonskokk, mens Marthe fortsetter med firmaet sitt innen hudpleie og skjønnhet. Samtidig vil begge bruke mye tid i Lutchfood. Også den tredje datteren Hanne, som jobber som frisør, er engasjert i familiebedriften. De ser også for seg å ansette flere medarbeidere – blant annet en butikkmedarbeider og person med baker-/konditorerfaring.
Om du lurer på hvordan de kom frem til navnet Lutchfood, får du forklaringen her:
– Jentene i familien heter jo Lütcherath til mellomnavn og “Lutch” er et kjent begrep i familien vår. Så derfor måtte det jo bare bli Lutchfood – enkelt og greit, smiler de. 

Vi ønsker Lutchfood-familien lykke til med åpningen i oktober og gratulerer dem med “Bra jobba”-utmerkelsen i september.