Sonja M. Knudsen har lang fartstid fra optikerbransjen. De siste 5 årene har hun drevet og er medeier for Ifocus i Helsehuset.

Sonja M. Knudsen hadde jobbet 15 år i optikerbransjen, da hun fikk forespørsel om å bli med på Ifocus-satsingen til øyelege Kjell Gunnar Gundersen. Nå kan hun se tilbake på fem år som daglig leder og medeier av Ifocus Optikk i Helsehuset. I tillegg har de åpnet Ifocus Optikk i Åkrehamn på Karmøy.

Tekst: Liv Alsaker Sande  Foto: Grethe Nygaard

– Det har vært fantastisk kjekke og travle år. Disse årene har også gitt oss svar på et viktig spørsmål: Ja, det var smart å starte en optikerbutikk sammen med en øyeklinikk, smiler Sonja M. Knudsen.
Ifocus har nå brukt 5 år på å bygge opp konseptet samt finne ut hvordan de på best mulig måte kan nå ut til Haugalandet med det unike butikk/klinikkkonseptet.
Begge butikkene jobber kontinuerlig med å kunne tilby det beste innenfor innfatninger, solbriller og kontaktlinser, men samtidig tilbyr de også operasjoner til dem som faktisk ikke ønsker å være avhengig av en brille eller kontaktlinser.
– Kundene våre bestemmer selv om de vil være brillefine eller brillefrie og de skal føle seg trygge på valget de tar, sier Sonja M.Knudsen som foruten seg selv har fem ansatte i staben på Helsehuset, derav to optikere.
Det å ha en øyeklinikk i etasjen over gjør at kundene føler seg ekstra godt ivaretatt.
Februar 2019 åpnet Ifocus Optikk i Åkrehamn med den samme nære tilknytningen til øyeklinikken i Haugesund. Her har de tre ansatte hvorav en optiker.

Unike produkter
Ifocus Optikk i Haugesund og i Åkrehamn er ikke bare noe så sjeldent som lokaleide, de er også frittstående uten en stor kjede i ryggen, men har et samarbeid med C-optikk som gir dem blant annet gunstige innkjøpsfordeler.
– Det betyr at vi kan håndplukke produktene våre selv, fra de mest etterspurte merkevarene på markedet.
Det er viktig for oss at kundene skal føle de investerer i en brille, og som de kan være litt alene om. Den totale innholdspakken vi tilbyr med konseptet vårt er unikt og spennende avslutter Sonja M. Knudsen som er klar for en travel høst i begge butikkene.