2 byggherrer. 4 nye bygg. 4 ulike virksomheter. Du har kanskje lagt merke til flere nye næringsbygg i industrigata 18 og 19 i Haugesund du også? Haugesund Skade & Lakk er allerede flyttet inn og vegg i vegg ligger Dekkstra som også åpnet dørene i september. Kverneland Bil Ford Haugesund flytter inn i industrigata 19 og her kommer også den flunkende nye Jaguar/Landrover-butikken deres, samt en bygning for bilvask. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

Det er GL Prosjektservice som har vært hovedentreprenør for det store prosjektet som går under navnet Bilparken Haugesund. Geir Egil Høvring i GL Prosjektservice innrømmer at prosjektet har vært ekstra krevende på grunn av at mange aktører har vært involvert.
– Byggeprosessen har gått bra og byggene er satt opp i rekordfart. Første spadestikk var i midten av september 2019 og de første byggene var ferdige til og tas i bruk i slutten av august 2020. I  og med at det har vært 4 ulike bygg, hvorav den ene bygget har 2 brukere, har det vært mye koordinering for å få alt installert på rett plass til rett tid, sier Høvring som berømmer sine underleverandører.
– Våre flinke underleverandører har stått på tidlig og sent for og holde fremdriften, sier han.

2 byggherrer
Det er 2 byggherrer i Industrigata 18 og 19. Helgelandsjordet AS eier næringsbygget i Industrigata 18 hvor leietakerne er Dekkstra og Haugesund Skade & Lakk. Næringsbyggene i  Industrigata 19 er det KHK Eiendom AS som står som eier av, mens leietakerne er Kverneland Auto Ford Haugesund og Jaguar/LandRover.