Jobb & Næring heier på alle som starter næring på Haugalandet, og denne gangen vil vi spesielt hedre den nyåpnede butikken Frøken Fryd Gard i Haugesund.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

For ikke bare åpnet Frøken Fryd Gard dørene på Gard Senter 17. august. Innehaver Åse Marie Løkling overtok også Frøken Fryd på Bømlo 1. mars i år – altså bare noen dager før landet stengte ned på grunn av korona-pandemien.
– I begynnelsen drev jeg en butikk helt uten kunder og ansatte, og jeg var helt alene på jobb. Men etter hvert begynte vi å levere ut pakker med blomster, garn og interiørvarer på dørene til folk. Heldigvis tok trafikken seg godt opp etter hvert og vi kan se tilbake på en god sommer.
Dette med utlevering fortsetter vi også med – men nå altså både på Bømlo og i Haugesund, smiler Åse Marie.

Åse Marie Løkling (t.h.) har fått god hjelp av moren Berit Hidle ved åpningen av Frøken Fryd Gard i Haugesund.

Blomster og kafé
For Frøken Fryd-konseptet er blitt tatt med til byen – nærmere bestemt til Gard Senter i lokalene der Huset i Svingen holdt til før. Ballongene fra åpningsfesten 17. august henger fremdeles ute da jobb & Næring tar turen
innom med fruktkurv og «Bra jobba»-diplom.
– Dette er først og fremst en blomster- og gavebutikk. Vi leverer ut blomster til alle anledninger – også begravelser. Vi har også et kafèhjørne med kaffe, smoothie, toast, påsmurte rundstykker og diverse hjemmebakst.
Frøken Fryd byr også på en større strikkeavdeling med garn fra blant annet lokale KompleLompe, Dale-garn og «Store
alpakka», forteller Løkling, som selv er bosatt i Sveio.

Interiør
Hun debuterer som butikkinnehaver og hadde egentlig ikke planlagt at hun en dag skulle ha to butikker.
– Men siden det var så gøy å drive butikk på Bømlo, kunne jeg jo like greit slå til med dobbeldrift, smiler den blide Frøken Fryd som foruten seg selv har 5 personer i arbeid på de to butikkene.

Når en tar runden blant interiørvarene, finner en populære varer fra Nordiq, Krifon, Børscompagniet, Black Design og Consilimo. Her er det også gavepakninger av lekker sjokolade fra Cemo og Webel. Jobb & Næring-redaksjonen ønsker Frøken Fryd lykke til på Gard Senter i Haugesund og gratulerer dem med “Bra jobba”-utmerkelsen i august.