Vi var alle spente på hvordan denne sommeren skulle bli. En sommer uten mulighet til å reise utenlands. En sommer med påtvungen norgesferie. Det var flere som nærmest kjente på klaustrofobien. Men du verden så bra det ble!

Jeg tror de fleste vil skrive under på at norgesferien ga oss en helt fantastisk sommer, selv med litt varierende vær! Vi har fått utforske nye steder, og oppleve nye ting. Og vi har latt oss imponere av det det flotte landet vi bor i. Instagram har vært oversvømmet av nasjonalromantiske bilder fra fjelltopper i Lofoten, kajakkturer i Geirangerfjorden – og sommeridyll på Åkrasanden, i Skudeneshavn og ved Langfoss. Og er jeg den eneste som aldri hadde hørt om Bondhusvatnet i Kvinnherad før nå i sommer? For en turistmagnet den gamle robåten klarte å bli på noen korte sommeruker! Og for en idyll!

Selv hadde jeg en finfin rundtur i Norge på motorsykkel, og det var mye flott å oppleve. Men også noen overraskelser jeg stusset over. Det var flere eksempler på hotell- og restaurantverter som åpenbart ikke hadde trodd de skulle få besøk. Som derfor støttet seg i litt for stor grad på billig og uerfaren arbeidskraft, som var tomme for «halve menyen», og som i ett tilfelle hadde tre av tre tappekraner i baren tomme for øl. Jeg hadde trodd at dette var sommeren det var viktig å sette alle kluter til og gi det lille ekstra. Både for å hente inn noe av det tapte, men også for å sikre at nordmenn i sommer fikk oppleve at Norge virkelig leverte. Da var det litt overraskende at enkelte ikke var bedre forberedt. Men alt i alt var det svært bra! For norske turister har virkelig vært gode ambassadører for eget land, og jeg tror det vi sammen har delt i sosiale medier i sommer betyr hundre ganger så mye som den dyreste reklamekampanjen fra Destinasjon Norge. Særlig har mange unge sett ut til å ha fått seg noen aha-opplevelser om landet sitt, og det har nærmest gått prestisje i å kunne by på de flotteste og mest spektakulære tur- og naturbildene. Også fra vår region. Da er det godt vi har en flyplass som står klar til å ta imot inspirerte utenlandske turister så snart tiden er moden for det.

Det viktige nå er at vi følger opp den flotte sommeren, og starter arbeidet inn mot 2021. At vi alle er gode ambassadører og kan sørge for nye, flotte og enda bedre opplevelser. Og de behøver jo strengt tatt ikke å vente. For høsten kan bli fin, og jeg har i alle fall tenkt meg på dagstur til Bondhusvatnet.