Klart vi må ha sommerferie i 2020 også! Men hvor går ferien? Vi har spurt et knippe nærlingslivsfolk hvordan deres norgesferie blir…

Maria Djuve Vågen

Stilling: Kommunikasjonsrådgjevar i Omega Design /Redaktør i Medvind24.no

Hvilke planer har du for sommerferien?
Me har tenkt å vere ein del heime og nyte livet til sjøs og fjells her lokalt i Vindafjord og Etne. I tillegg vil me prøve å nytte oss av lokale aktivitetstilbod som for eksempel Via Ferrata i Åkrafjorden.

Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig?
Me hadde ikkje planane for ferien heilt klare, så me trong ikkje endre på planen.

Noen tips til norgesferien?
Bruk tida til å oppdage områda rundt deg. Eg kan sterkt anbefala fjellturar i Etnefjella, båttur til Romsa og Fjellberg er nydeleg.


Glenn Helge Kvilhaugsvik

Stilling: Daglig leder ZOCIAL AS

Hvilke planer har du for sommerferien?
Ingen for øyeblikket. Er dårlig på å planlegge slikt, så det tar vi ofte på sparket. Men vi må nok ha oss en liten norgesferie og finne på noe gøy med sønnen vår på snart 2 år.
Ellers håper vi på noen fine dager på Skjoldastraumen Camping hos mine foreldre. Og så må jeg male huset…

Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig?
Nei, heldigvis. Det er jo en fordel å være dårlig på å planlegge ferie.

Noen tips til norgesferien?
Vær på farten. Legg opp bilturen både lokalt og rundt i Norge. Få med deg og opplev så mye som mulig. Bruk de fine hotellene, restaurantene, aktivitetene og attraksjonene vi har her i landet!


Elisabeth Lie-Nilsen

Stilling: Leder NAV Marked

Hvilke planer har du for sommerferien?
Mine foreldre har byttet båten sin i en gammel bobil, så jeg har fått lov å låne den av dem. Så nå blir det først en jentetur med bobil et eller annet sted sammen med en venninne. Et sted vi håper det er sol. Vi drar nok sør/øst og finner oss noen steder å ligge litt i ro på. Kose oss med bøker og bobler! Så blir det antakelig en uke til med bobil litt senere på sommeren sammen med samboer dersom han får tatt seg ferie i år. Da tror jeg vi kjører litt mer nordover på Vestlandet for å få med oss de mange flotte stedene der. Og så fikk jeg alpakkavandring av sønnen min til bursdagen i fjor, så det håper jeg også jeg og han får til nå når koronatiltakene lempes på! Det gleder jeg meg veldig til.

Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig?
Vi har allerede fått avlyst en tur til Amsterdam og en Oslo-tur. Vi skulle til Oslo å få med oss The Mute på Operaen. Men det får vi glede oss til neste sommer. Ellers hadde vi plan om jentetur til Tyrkia, men det var ikke bestilt enda heldigvis. Så den får vi også spare til neste år!

Noen tips til norgesferien?
Vi har tenkt at vi skal prøve å ikke bare kjøre på hovedveiene. Det er jo når man kjører feil at man oppdager nye veier, så det kan kanskje være et tips til noen og enhver – kjør litt feil! Bøker og bobler kan jo tas med overalt.


Christian Friestad
Stilling: Produsent Haugesund Konserthus Festiviteten

Hvilke planer har du for sommerferien?
I sommer skal jeg bruke mye tid på landstedet i Espevik. Der skal jeg spise blåskjell og ta et glass på Borgøy, sette teiner og forhåpentligvis spise krabbe. Fiske for å lage fiskesuppe og sitte på fjellberget med beina nede i vannet inn i lange nattetimer og fortelle røverhistorier (trenger ikke å være sanne så lenge de er gode historier)

Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig?
Hadde planer om å ta en bilferie i Italia på tvers…

Noen tips til norgesferien?
Ta en tur med venner eller familie på rafting i Voss, eller en fantastisk tur til Odda og Hardanger og smak på hjemmelaget eplesider. Sov ute i hengekøy!


Ørjan Risanger
Stilling: Dagleg leiar HBO Nova

Hvilke planer har du for sommerferien?
Planen for årets sommerferie er å seile mye her på Haugalandet og ta en bobiltur nordover!
Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig? Ingen endring.

Noen tips til norgesferien?
Har hatt mange gode opplevelser i Norge, men kommer ikke utenom Lofoten som en liten favoritt!


Øyvind Bråtun

Stilling: Salgs- og Markedsutvikler Hytter – Berge Sag

Hvilke planer har du for sommerferien?
Det blir en sommer fylt av hjemmesysler med hus og hage, være mye på landstedet på Kårstø og kanskje litt på fjellet. Har en gutt på 3 og ei jente på 10 mnd, så skal nok få litt å henge fingrene i her allikevel. Lokale, korte turer og bruke det vi har rundt oss her i regionen, som jo er mer enn vi ofte kommer på.

Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig?
Denne sommerferien ble jo litt spesiell. Vi hadde planer om danmarksferie med familien, leie hus og kose oss der en ukes tid helt i starten av ferien. I juli skulle vi i bryllup til et vennepar i Firenze som vi hadde gledet oss mye til, men nå blir det ikke noe av hverken Danmark eller Italiafor vår del.

Noen tips til norgesferien?
Tenker litt at vi kan benytte anledningen denne sommeren til å besøke eller oppleve det vi kanskje har tenkt på mange ganger, men som har kommet i bakleksa og blitt nedprioritert når trangen til sydentemperatur, billig cerveza og badebasseng har meldt seg. I år må vi ta den turen ut til Utsira vi har snakket om, den bratte gåturen opp langs Langfoss i Åkrafjorden, Dronningstien i Kinsarvik, Bondhusvatnet og breen opp fra Sundal i Mauranger osv. Til slutt må jeg jo si at hytta på fjellet eller ved sjøen må brukes så mye som mulig! På fjellet er jo destinasjoner som Seljestad /Solfonn, Røldal, Vågslid, Sauda, Eidfjord og Hovden også fantastiske utgangspunkt for dagsturer på alskens fjelltopper. Eller kanskje oppdage nye småbyer og tettsteder en ikke tidligere har vært i, som i år trenger oss som turister.


Geir Andre Sjursen

Stilling: Kokk/ vinimportør

Hvilke planer har du for sommerferien?
I år blir det sommerferie i Norge. Først en tur til Mandal, deretter noen dager på hotell like ved Dyreparken. Da blir det Sabeltann show med de små, og det er kanskje jeg som gleder meg mest til det showet. Avslutter ferien med noen dager på Nøtterøy hos gode venner.

Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig?
Planen var egentlig å dra 2 uker til Sardinia. Men det får vi utsette til en annen gang. Gleder meg til norgesferie i år.

Noen tips til norgesferien?
Vi har mange flotte steder å reise til i Norge. Bruk hotellene, besøk museum, kjøp opplevelser og støtt spisestedene vi har.


 Birgitte Velde

Stilling: Markedssjef, HBO Nova

Hvilke planer har du for sommerferien?
Spontane turer på Vestlandet, til lands og til vanns. Blir forhåpentligvis temperatur og vær til å nyte sommeren ute. Om det ble endringer pga pandemien, hvilke planer hadde du egentlig? Hadde lite planer denne sommeren, dermed er ingenting annerledes enn tenkt.

Noen tips til norgesferien?
Bli kjent med din egen region! Der man bor er det ofte mye å bli kjent med, enten det gjelder natur, severdigheter, utsiktspunkter eller annet.


Kjetil Alvheim

Stilling: Daglig leder Odd Hansen Prosjekt AS

Hvilke planer har du for sommerferien?
Vi har kjøpt et hus på Høie i Tysvær for et par år siden og i år var planen å være der mest mulig. Så nå gleder vi oss til gode ferieuker med mulighet for turer og fisking.

Om det ble endringer pga pandemien,hvilke planer hadde du egentlig?
Vi hadde en plan om en kombinert premieringstur /storbyfeire til Berlin sammen med et par av ungdommene våre. Denne er nå utsatt inntil videre.

Noen tips til norgesferien?
Vi har et flott land å feriere i og det er så mange alternativ å velge mellom. Lokalt kunne jeg tenkt meg få med en tur til Utsira med sykkel eller gått til noen av hyttene som ligger i Etnefjellene. Det siste var jeg så heldig å få med meg for et par år siden, og det kan absolutt anbefales. Om en ønsker å reise litt lenger kan en ta turen til Bergen og hvor en kan melde seg på «Norge i miniatyr», båttur til Flåm før en tar tog via Voss og tilbake til Bergen.