Vidar Schnell og Kristina Johannesen er to av de 65 dyktige medarbeiderne som betjener både proff- og privatmarkedet fra Åkrehamn Trålbøteri AS sine velfylte butikker i Åkrehamn og på Husøy. Her har de tatt med seg en god kunde, Jacob Ferkingstad (til h.), til daglig skipper på «Molinergutt», for å illustrere firmaets dype røtter.

Hovedbutikken ligger i Åkrehamn. I Karmsund Fiskerihavn på Husøy har bedriften en avdeling med et vareutvalg som er spisset noe mer mot proffene og har et velfungerende service-apparat overfor fartøyer som benytter havnen – og som nærbutikk for bedriftene i den stadig voksende næringsparken omkring.

Butikkene utfyller hverandre godt og har daglig interntransport mellom avdelingene. Til sammen disponerer bedriften 10.000 kvm produksjons-, ekspedisjons- og lagerlokaler de to stedene.

Helt siden oppstarten i 1955 har mottoet for bedriften vært «Kvalitet og service» i alle ledd. Det er et motto som i stadig større grad også kunder i privatmarkedet merker seg. Det gjelder ikke minst alle dem som har funnet ut at det i lengden lønner seg å kjøpe utstyr som holder høy kvalitet, enten det gjelder verktøy, redskaper og arbeidstøy. Samtidig har de lært å sette pris på at Trålbøteriet har et meget stort varelager. Butikkene tilbyr kundene 60.000 artikler fra det meste i jernvare til arbeidsklær og fritidsutstyr, herunder ikke minst fiskeredskaper. 35.000 av varene er på lager til enhver tid. Skruer er deres spesialitet.

– Vi har et særdeles stort utvalg i skruer, bolter og annet festemateriell, skryter Odd Roar Hult, avdelingsleder på Husøy. Han skryter samtidig av at han jobber sammen med ansatte som har høy produktkjennskap og som alltid er innstilt på å finne løsninger som kundene er tjent med. Han peker på at de har en fordel:

– Siden vi er frittstående, kan vi tilby akkurat det kundene vil ha og rullerer varene etter behov.  Vi setter pris på vanskelige forespørsler og setter vår ære i å komme fram til gode løsninger, rekker han å si da vi kaprer ham i en travel hverdag.

De 65 som i år kan feire 65 merker godt at folk flest har økt aktivitetene både på «himabøen» og i båthavnene. De har rigget seg godt til med smitteverntiltak og står klare for å hjelpe folk fra hele regionen som trenger skikkelig verktøy og utstyr.