Foto: Hilde Stavland

På årets Haugalandskonferanse utfordres næringslivet på Haugalandet.
– Skal vi bli enda mer konkurransedyktige, må vi bli flinkere til å dele, heter det i programerklæringen.

Tekst: Terje Emil Johannessen

Adm. dir. Bernt Jæger i Næringsforeningen Haugalandet er sammen med prosjektleder Ingeline Kaldestad midt i sluttspurten mot årets Haugalandskonferanse. Den kjøres som vanlig i Scandic Maritim Hotell i Haugesund. Datoen er 6. mars og vi blir invitert til et program som dels speiler styrker og svakheter i det å dele. Et knippe interessante foredragsholdere skal belyse tematikken fra ulike ståsteder, flere av dem med bredt internasjonalt utsyn.

Noen sidestepp
– Her er mye spennende innhold til ettertanke, reklamerer Ingelin Kaldestad og er samtidig glad for at populære Jenny Skavland har tatt på seg oppdraget som konferansier. Hun skal lose deltakerne gjennom et program som også tar noen side-stepp. Byråd i Oslo, Robert Steen, skal fortelle historien om sin funksjonshemmede sønn som døde 25 år gammel sommeren 2014. Etter hans død begynte en ny fortelling for familien. Sønnen deres hadde nemlig levd et rikt digitalt liv. For Steen og familien ble det starten på en ny historie. Et annet sidespor er foredraget til kjernefysiker Sunniva Rose. Hun skal snakke om kjernekraft som del av det grønne skiftet med fokus på de mulighetene som ligger i de norske thorium-forekomstene.

Kortreist nettverksbygging
Både Jæger og Kaldestad er for øvrig opptatt av å framheve hvor viktig denne årlige konferansen er som møteplass:
– Denne konferansen er kanskje den mest kortreise nettverksdagen en bedrift kan ha. påpeker Kaldestad. I samme gate trekker Kaldestad fram relasjonsbygging. Haugalandskonferansen er et møtested for næringslivet på tvers av bransjer samt offentlige ledere og folkevalgte på alle nivå. Det er en smeltedigel, slår hun fast og legger til:
– Du er klokere når du drar hjem om ettermiddagen og gladere når du forlater hotellet om kvelden etter en innholdsrik middag og fest.

Totland og Styve
Heine Totland og Gisle Berge Styve er kveldens entertainere. De leverer kvalitetsunderholdning. Som tidligere år blir det flere som deltar på denne del av arrangementet. Mange ektefeller blir med.
– Vi tilbyr denne dagen ledere på alle nivå et friminutt fra travle hverdager; med et spennende faglig innhold på dagtid samt en humørfylt sammenkomst om kvelden. Summen er balsam for sjelen, sier Bernt Jæger. Omkring fem hundre var midtveis i februar påmeldt årets konferanse. Det er plass til flere, så vær rask med å sikre deg en plass om du ennå ikke har meldt deg på.

 

På scenen i årets konferanse:

Jenny Skavland
Konferanseleder
Rose Mc Gowan
Forfatter og amerikansk skuespiller. ”Om viktigheten av mangfold og kraften i å dele”.
Lars-Johan Jarnheimer
Styreformann IKEA: ”Ledelse og endring i en ny verden”.
Robert Steen
Byråd Oslo: ”Slutten på et liv, begynnelsen av en historie”.
Sunniva Rose
Dr. i kjernefysikk: ”Thorium er den nye oljen – eller…?!”
Alexander Cappelen
Professor ved institutt for samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøgskole og leder forskergruppen The Choice Lab: ”Kunsten å dele”
Kristoffer Ekeberg
Ansvarlig red. faktisk.no: ”Fake news, forvridd sannhet og faktasjekk”
Morten Goodwin
Forsker og førsteamanuensis ved Universitetet i Agder: ”Uten deling, ingen intelligens”
Grethe B. Haaland
Senior Vice President of Processing and Manufacturing i Equinor: ”Omstilling krever samarbeid”.