F.v. Terje Lindstrøm, Geir Egil Høvring og Sverre Snørteland har alle sentrale roller i GL Prosjektservice.

– Om vi følger en spesiell metode? Hmm, det må være GL-metoden i så fall, smiler Terje Lindstrøm, daglig leder i GL Prosjektservice. I år fyller det ekspansive entreprenørselskapet 30 år og er inne i sin travleste periode noensinne.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

Det er nesten vanskelig å finne et større byggeprosjekt på Haugalandet de ikke er involvert i. For tiden har GL Prosjektservice hovedentreprisen på Coop Sørvest sitt nye bygg på Raglamyr på 10.000 kvm, Bilparken på Norheim 7000 kvm, boligprosjektet Fryseriet på Åkra, boligprosjektet Smedasundet 1 for Odd Hansen og diverse større prosjekt for boligleverandøren A. Utvik. I januar overleverte de et større næringsbygg til Megaflis Haugesund.

I tillegg har de oppdrag på flere større boligprosjekt for søsterselskapet GL Bolig – blant annet Den Italienske Landsbyen i Aksdal og Solhaugen på Vormedal. De er også på trappene med boligprosjektet Byhagen sentralt i Haugesund og har også store planer i Odda og Kvinnherad. I fjor omsatte hele GL Gruppen for ca. 500 millioner kroner og satser på en betydelig økning i inneværende år.

GL-metoden
 Jobb & Næring er nysgjerrig på GL-metoden.
Hva går den ut på?
– Det handler om å utvikle folkene og bedriften samt dyrke vår egen kultur. Vi er opptatt av lagbygging og flat struktur. Vi holder vårt eget GL-akademi med faste kurs til våre ansatte i alle selskapert i gruppen. Vi legger opp til gode faglige fora, faste driftsmøter og det viktigste av alt – målet vårt er å ha et knallgodt arbeidsmiljø. Her skal folk trives og da gjør de også en god jobb, sier Lindstrøm som får anerkjennende nikk fra sine makkere Sverre Johan Snørteland og Geir Egil Høvring rundt bordet når Jobb & Næring er på besøk.

Terje Lindstrøm, opprinnelig fra Tyssedal i Hardanger startet GL Prosjektservice sammen med Henry Grunnaleite i 1990. Da kom Lindstrøm fra en jobb hos Einar Jansen der han startet i 1982. For et par år siden gikk Einar og Johnny Jansen inn på eiersiden i GL Gruppen og eier i dag 40 prosent av selskapet.
– På en måte er ringen sluttet – det var jo i Jansen Gruppen jeg startet og nå er de på eiersiden hos oss. Det har virkelig vært et løft for oss å få dem med oss på eiersiden, sier Terje Lindstrøm.

Stort ansvar
Jakten på de store jobbene fortsetter. Næringsbyggene, idrettshallene, kulturhusene, skolene og omsorgssentrene. GL Gruppen dekker selv de viktigste fagområdene når jobben skal gjøres og har i tillegg gode samarbeidspartnere å hente inn om det blir nødvendig.

– At vi dekker hele de største fagområdene selv, gir oss et stort fortrinn. Da har vi kontrollen på hele jobben. Målet er å levere høy standard og høy kvalitet på alt vi gjør – om det så er å levere et næringsbygg eller et boligprosjekt, sier Lindstrøm som i hele GL Gruppen har vel 160 ansatte.

– Det er et stort ansvar og målet er at vi skal ha trygge arbeidsplasser. Om nødvendig går vi heller inn med et anbud med knappe marginer for å holde våre folk i arbeid. Den stabile staben med rutinerte folk betyr enormt mye for oss og er en av våre suksesskriterier. For i vår bransje må en være «hands-on» hele tiden – slipper du hånda på rattet, kan en fort havne i grøften, sier Lindstrøm som gleder seg til å ta med de ansatte på tur i anledningen GL Prosjektservice sitt 30 års jubileum.

Eirik har ansvar for betongavdelingen
– Dette er ikke en jobb – dette er en livsstil. Han var 21 år gammel da han startet som lærling i GL Prosjektservice. Siden da er det gått 28 år og Eirik Monsen er i dag leder for betongavdelingen.

– Det har vært både krevende og veldig interessant å jobbe i GL alle disse årene. Men jeg pleier å fleipe med at det å jobbe i GL ikke er en ordinær jobb, men mer en livsstil. Jeg tror det er mange her som kan kjenne seg igjen i den beskrivelsen. Det er mange flere enn meg som har GL på maten – for å si det sånn, smiler han. Det handler om å ha lidenskap for det en jobber for. Se hva som er det beste for bedriften og ikke minst ta vare på de ansatte.

– For tiden har jeg 70 egne ansatte i sving på 11 ulike prosjekter. Det er mange personer å holde greie på og mange prosjekter å følge opp. For meg er det viktig å ha det visuelt, og jeg har derfor fått meg en tavle der jeg har hele kontrollen – så stryker jeg og fører opp etter hvert, sier Eirik Monsen.