I FERD MED Å BLI EN TURISTATTRAKSJON: Vidar W. Aas (til h.) har i over tretti år utviklet Shabby Records til en fargeklatt i Haugesund sentrum. Isabella Alexandra Vara Skarheim er lærling i servicefaget i butikken. Elias Huus har praksisdager som elev i servicefaget ved Åkra videregående skole.

Butikken i Haugesund sentrum har stått på blokka vår ei god stund.
Vi skulle absolutt 
stanset opp ved den da 30-årsjubileumet ble markert i fjor. Forleden dag oppsøkte vi endelig Shabby Records i Strandgata 122 og sa ”bra jobba, Vidar W. Aas!”

Tekst og foto: Terje Emil Johannessen

Shabby Records har i løpet av sine snart 31 års virksomhet utviklet seg fra å være ei beskjeden kjellersjappe i Kirkegata 130 til en musikk-kulturell attraksjon i Strandgata 122, tett på oppkjørselen til Risøybrua fra bysiden. Bruktbutikken for LP-plater og etter hvert CD-plater har år for år opparbeidet seg en stor kundekrets av nostalgiske musikkelskere som jakter på musikalsk ursjel på opprinnelige vinylformater. Musikkindustriens overgang til digitale formater har langt fra fanget alle.

Etter hvert som haugalendingene har tømt hjemmene sine for LP-plater og CD’er, har Shabby Records bygget opp en svær katalog som det tydeligvis i dag går gjetord om både i Fedrelandet og ute i Den Store Verden.

Både lokale og utenbys artister ser i dag på Shabby Record som en oase. Folk fra fjernt og nært på Vestlandet dukker opp i den overfylte brukthandelen, for mange aleine en god grunn til å besøke byen. Butikkeier Vidar W. Aas forteller at også et økende antall turistskip- passasjerer legger turen innom og bruker tid på å sjekke ut innholdet i musikksamlingen. De kommer fra hele kloden. For eksempel iranske turister som jakter på historiske plater og CD’er som er utilgjengelige i deres hjem. Shabby Records er i ferd med å bli en turistattraksjon.

Vidar Wenneck Aas bukker og takker for uventet oppmerksomhet fra Jobb & Næring og Næringsforeningen. Han får ”Bra Jobba”- diplom og fruktkorga som følger med. Det er vi og byen som skal takke ham for en utrolig stayerevne og tålmodig forretningsvirksomhet gjennom mange år.
Og vi krysser fingrene for at den pågående motkulturen som vender tilbake til vinylformatet og platespilleren, vil gi ham en blomstrende framtid. Som sagt: Bra jobba, Vidar W. Aas!