Reisebyrået HRG Nordic i Norheim Næringspark har bedriftskunder på hele Haugalandet. Nå satser de også i større grad på gruppereiser og har fått erfarne Bjørn Leite med seg på laget.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

Leite har jobbet i det lokale reiselivet i en årrekke og kan skilte med over 40 års erfaring innen reisebyråbransjen på Haugalandet. Han begynte i HRG  i høst og har allerede godt i gang med produksjon av ulike gruppereiser for sesongen som nå er på gang. 

– I denne bransjen er det absolutt en fordel å ha opparbeidet seg et stort kontaktnett både når det gjelder kunder og samarbeidspartnere i inn- og utland. Intensjonen vår er å skreddersy gruppeturen akkurat slik kundene måtte ønske det.  Om det er jobben, foreningen, koret, kompisgjengen, idrettslaget, skoleklassen eller Leeds–supportere på sin årlige utflukt til Elland Road som skal på tur! HRG har gode avtaler i hele verden og kan ordne med billetter, overnatting, måltider og aktiviteter undervegs til gunstige betingelser. Vi kan også gjennom våre samarbeidspartnere organisere events og konferanser i hele verden – om det så dreier seg om en konferanse for flere hundre deltakere i Sydney eller et styremøte for 12 personer i Madrid, eller i Skånevik for den slags skyld. Vårt solide nettverk kommer absolutt kundene våre til gode, sier Leite som stortrives i nye omgivelser i Norevegen 7 på Norheim.

– Til syvende og sist er det opplevelsen som betyr noe, et godt og spennende reiseopplegg i kombinasjon med sosialt samvær som gjør at du sitter igjen med gode minner lenge etter at du er kommet hjem !  Målsettingen vår er at det skal være positivt, trygt og komfortabelt og ikke minst besparende å bestille reisen gjennom oss – uansett om det er gruppereiser eller det være seg jobbreiser for lokale firmaer, sier Leite.

Forretnings- og sjømannsreiser har vært HRG Centrum avd. Haugesund sine spesialområder i mange år og det er ikke få forretningsreisende, sjøfolk og offshorearbeidere på Haugalandet som får ordnet reisene sine fra kontorene på Norheim. Alt skal være klappet og klart på reisedagen og byrået ordner det meste – fly, hotell, leiebil, tog, buss, bespisning, påmelding og billetter til ulike konferanser, idretts- og kulturbegivenheter.

– Målet vårt er å være mest mulig lokale, ved å jobbe tettest mulig opp mot kundene våre og til enhver tid kjenne deres behov, sier daglig leder Laila Eliassen som seg selv inkludert har fire medarbeidere i staben sin på HRG-kontoret på Norheim – i samme bygg som Mekonomen.  Hun legger til at Centrum Reisebyrå avd. Haugesund er ett av 10 samarbeidende reisebyråer som gjennom en franciseavtale er tilsluttet HRG-kjeden i Norge. Her gjøres felles innkjøpssamarbeid i form av prisavtaler med hotellkjeder/flyselskap etc., det utarbeides felles rutiner/service ordninger for salg og oppfølging i kundemarkedet samtidig som det utvikles felles tekniske bestillingsløsninger, løsninger som i sin helhet kommer våre kunder til gode.
Og selvfølgelig har byråene en 24 timers vakttjeneste for sine kunder.
– Det er jo greit å ha noen som ordner opp om flyplassen på Sola blir stengt i flere timer eller om det måtte skje andre uforutsette hendelser når en er ute i den store verden, sier hun.