Malta er kjent for sine laguner.

Therese Nordtveit fra Tysvær kjenner flybransjen godt etter 8 år med ulike roller i flere av de store flyselskapene. Nå er hun daglig leder i Turs og inviterer i første omgang reiseglade haugalendinger på tur til Malta og Porto.


Therese Nordtveit er en eventyrlysten og reiseglad person. I åtte år bodde hun i Australia blant annet på grunn av mannen sin jobb. Etter det har Therese med en bachelor i psykologi jobbet mest med reiseliv og drev en stund Into Spesialreiser. Nå er hun daglig leder i det nystartede reiseselskapet Turs med base i kontorfelleskapet Løå på Frakkagjerd i Tysvær. Målet er å skape større aktivitet på Haugesund lufthavn. Både sende folk ut i verden, men også få med seg turister fra Malta og Porto.

– Vi er på jakt etter reisemål som ikke så mange andre norske flyplasser kan tilby. Malta og Porto er slike reisemål, og vi er stolte av å tilby disse reisene fra Haugesund lufthavn nå fremover. På den måten kan vi tilby eksklusive og attraktive reisemål som både vi her på Haugalandet liker, men som også kan få folk fra Bergen, Stavanger og andre steder til å reise fra Haugesund lufthavn. Det fine er at våre ruter samkjøres med ruteflyene til Haugesund, så Malta og Porto blir snart lett tilgjengelig for hele Norge, sier Therese Nordtveit som er godt fornøyd med responsen fra publikum så langt. – Nå er det viktig at folk kjenner sin besøkelsestid. Vi kan tilby hele pakken – flyreisen, hotellene og attraksjonene, men folk kan også kun velge å kjøpe flyreisen gjennom oss.

Malta kan by på både flott arkitektur og et behagelig klima.

Vi kan også skreddersy gruppe- og temareiser til JOBB & NÆRING 37 Turs starter med Malta og Porto andre destinasjoner, sier Nordtveit. Turs har satt opp charterturer til Malta fra Haugesund lufthavn og Flesland, Bergen fra 14/12-19 frem til slutten av februar 2020. Første fly til Porto fra Haugesund lufthavn er satt opp 21. mai 2020. Turister tilbake Turs startet på forsommeren i år og til nå er seks personer ansatt, fordelt over 4,5 årsverk. De satser på gruppereiser, temareiser og kundekvelder på Løå der de forteller om reisene sine med ord og levende bilder. – Vi satser i et område der vi vet mange liker å farte ut i verden. Målet er også å få med oss turister tilbake til Haugalandet. Vi er allerede godt i gang å markedsføre Haugalandet som reisemål på Malta og i Porto og har allerede fått oss et bredt kontaktnett som er helt avgjørende for å lykkes med slikt arbeid, sier Therese Nordtveit.