– Bra jobba, sa vi til en overrasket Kolbein Oddenes da vi ankom Windsor-butikken i Haraldsgata i Haugesund med diplom og fruktkorg.

 

Tekst og foto: Terje Emil Johannessen

Han takket for oppmerksomheten vi ville gi ham etter å ha jobbet 45 år i en av byens ledende butikker for dame- og herreklær, men som nå er bestemt avviklet. Windsor kunne fortsatt fordi omsetningen er grei, men ingen ny generasjon i eierfamilien ønsket å overta . – Det er ingen dramatikk i dette; vi har visst dette ei stund og dermed hva som ville komme, sier en nøktern Oddenes. Åtte medarbeidere har jobbet her på hel- og deltid. Derfor synes han at oppmerksomheten burde deles på samtlige. De er en gjeng som har gjort en god jobb over lang tid. Vi blir derfor enige om fruktkorga hører hjemme på personalkontoret.

Oddenes selv går ut i pensjon når dørene stenges, snart 65 år gammel. På spørsmål om han har planer om annen jobb, benekter han dette bestemt. Fokuset hans er nå å få omsatt mest mulig av restbeholdningen av dame- og herreklær.  Han og tidligere kollega Svein Engedal (som jobbet der i 46 år) er og var en av de mest markante dress-selgerne i Haraldsgata. Vi spør derfor ham om det er noe spesielt han kan trekke fram fra 45 års møte med alle typer mannfolk fra hele regionen på jakt etter pentøy. Han tenker seg om og svarer: – Åh, jeg har hatt mange spesielle kunder gjennom alle disse årene, men det er vanskelig å trekke fram enkeltpersoner. Viktigst for meg og oss er at de har gått ut dørene med en dress eller en frakk de har vært fornøyd med etter å ha blitt inspirert av oss, smiler han. Blant de av oss som mannfolk som har levd ei stund, vil det bli et tomrom i Haraldsgata når Windsor stenger dørene og vi ikke lenger kan skimte en salgsglad og dyktig Kolbein Oddenes blant den store dress-samlingen innenfor.