En datter, en far og en svigersønn utgjør trioen bak det nystartede firmaet JP Ståldesign.
Nå satser karmøyfirmaet på å levere kortreiste rekkverk, trapper og møbler i stål til hele distriktet.

Tekst: Liv Alsaker Sande.  Foto: Liv Alsaker Sande og JP Ståldesign

Rollefordelingen mellom dem er klar. For mens far Magne Pedersen tar seg av drift- og salg, er det datteren Judtih Ferkingstad som designer møbler og produserer stålproduktene. Judtihs mann Paaul Mangor Ferkingstad er daglig leder og tar seg av det administrative arbeidet. At både Judith og søsteren Malene valgte å bli sveisere, må nok faren Magne ta en del av æren for. Han har nemlig jobbet med stål hele sitt voksne liv og kjenner bransjen meget godt.

– Målet vårt er å levere gode kvalitetsprodukter av stål til konkurransedyktige priser og heldigvis ser det ut som mange allerede har fått øynene opp for oss, sier Magne Pedersen og forteller at firmaet i det siste har deltatt på flere markeder og arrangementer der de har fått vist frem produktene sine. Med sin spesialbygde tilhenger kan de rulle ut en utstilling av rekkverk i stål som dekker de fleste stiler og utforminger.

– Vi leverer til alle som er på jakt etter gode stålprodukter – enten det dreier som om private husholdninger, boligprosjekter, offentlige bygg eller private bedrifter. Vi tar oss både av prosjektering, produksjon og montering. Vi har først og fremst stor etterspørsel etter rekkverk, men leverer også trapper i stål og møbler som kan skreddersys etter behov og ønsker, forteller Magne Pedersen.

Showroom
Hjemme hos Judith og Paaul Mangor kan en se mange av de ulike møblene utstilt i sitt rette element. Foreløpig skjer produksjonen et annet sted på Karmøy, men på sikt er målet å flytte smia og produksjonen til småbruket ved Burmavegen sør på Karmøy. Ved småbruket har de også en del ulike rekkverk utstilt og viser selv hvordan en kan bruke rekkverk i uteområdet.

– Vi er opptatt av kvalitet og tilbyr norskproduserte produkter som er beregnet på det norske klimaet. Vi har også spesialisert oss på rekkverk som er godkjent for bruk i vernede boområder som for eksempel gamlebyen i Skudeneshavn, forteller de.

Skreddersydde møbler
Judith har spesialisert seg på å designe møbler i stål og har allerede levert møbler som er helt unike. Noen ønsker for eksempel baderomsmøbler i kombinasjonen stål og tre, mens andre er på jakt etter spisebord som kan lages i ekstra store størrelser.
– Det kan vi gjøre til svært konkurransedyktige priser i forhold til møbler en kan finne hos møbelforhandlere. Bonusen er jo at en i tillegg får et helt unike skreddersydde møbler som ingen har maken til, sier de.