Det måtte bli Brystkreftforeningen Haugalandet som fortjente ”Bra jobba!”-utmerkelsen vår for oktober.

Foreningen tilbyr et lokalt nettverk for brystkreft-berørte, arrangerer aktiviteter for sine medlemmer og driver et omfattende informasjonsarbeid utad. De 316 medlemmene fra hele regionen bidrar til at foreningen er godt synlig, skaper engasjement og får derfor også god respons når de klapper i hendene og vil ha folket i aktivitet for å understøtte formålet.
Over 1600 deltok i Rosa Sløyfe-løpet nylig og bekreftet med det at engasjementet også ute blant folk flest er sterkt. Den 26 år gamle Brystkreftforeningen på Haugalandet er inne i ei god bølge. Den er en av de mest aktive av de 55 brystkreftforeningene rundt om i landet vårt.
Styreleder Olaug Høie Mortensen takker både omgivelsene og deltakerne i løpet for støtten. Den inkluderer også lokalmediene  i forbindelse med promoteringen av løpet. Overskuddet går uavkortet til å videreføre den omfattende forskningsinnsatsen som pågår på dette feltet.
– Denne kreftformen preger dessverre familielivet til mange. Statistikken viser at hver dag får ni nye kvinner brystkreft. Kreftformene er forskjellige og krever ulik behandling. Tidligere var dette en tabulagt diagnose blant kvinner. Dette er endret. Jo mer vi fokuserer på denne kreftformen, jo flere velger å sjekke seg når bekymring oppstår, sier Olaug Høie Mortensen  og minner samtidig om at i snitt får også tretti menn brystkreft årlig. Mange sjekker seg for seint.
– Vi har en jobb å gjøre også blant menn, slår hun fast.
Fruktkurv og diplom ble tildelt foran Amanda-statuen utenfor Festiviteten. Hun ble for anledningen selvsagt bekledd med en rosa bh.

GLADE KVINNER: Styret i Brystkreftforeningen Haugalandet med diplom og fruktkorg foran ei solidarisk Amanda. Fra venstre Nora Rygg, Bente Pawells, Solveig Nilsen, Olaug Høie Mortensen, Kristi Stakkestad og Gerd Lise
Dalen. Siri Lokna var bortreist og derfor ikke til stede.
GLADE KVINNER: Oppslutningen om årets Rosa Sløyfe-løp var fantastisk. Her varmes det opp foran løpet i idrettsparken. Foto: privat