FORNØYD, MEN SPENT PARKERINGSSJEF: Når anlegget ladestasjonen ved nordre parkeringshus i Haugesund re-åpnes i disse dager, betyr det at el-bilistene må betale for både parkering og strømuttak. Tor Otto Nilsen håper på at de bokstavelig talt setter pris på oppgraderingen.

– Vi har nå installert siste generasjon ladestasjon for el-biler ved det nordre parkeringshuset i Haugesund sentrum, sier parkeringssjef Tor Otto Nilsen til Jobb&Næring. Når anlegget re-åpnes i disse dager, betyr det at el-bilistene må betale for både parkering og strømuttak.

Tekst og foto: Terje Emil Johannessen
De ti parkeringsplassene for el-biler som er tilknyttet det nordre parkeringshuset, framstår nå bokstavelig talt kraftig oppgradert. Parkeringssjefen framhever at stasjonen nå er tilpasset ladningen som dagens el-biler krever. Det betyr at bilistene får tilgang på uttak for 400 volt. Oppkoblingen skjer med en egen app og som aktiviserer selve strømuttaket. Etter seks år med gratis strøm, mener parkeringsselskapet at det er på tide å betale for uttaket. Tor Otto Nilsen forteller at Haugesund Parkering har bestemt seg for at det skal betales kr 20,- per time på disse ti plassene og at denne taksten skal gjelde døgnet og uken rundt. Som kjent er det for øvrig gratis for ordinær parkering i p-husene etter kl. 15 på hverdager og kl. 12 på lørdager. 

Maks fire timer
– Bilistene må også merke seg at maks oppholdstid på en ladestasjon nå blir på fire timer. Andre el-bilister må få slippe til. Da må den oppladede bilen flyttes til en ordinær parkeringsplass i sentrum, fortsetter Nilsen.
Vi spør ham om denne ordningen etter hvert også blir tatt i bruk på parkeringsselskapets andre parkeringsplasser i sentrum.
– Planen er å gjøre det samme i søndre parkeringshuset, men først vil vi se hvilke effekter nyordningen får på bruken av stasjonen i nord. Vi må sjekke om antall brukere reduseres når betalingssystemet endres, svarer han og håper samtidig at brukerne av ladeanlegget i Sørhauggata har forståelse for at gratis-opplegget før eller siden måtte opphøre. Det har vært et populært tilbud ikke minst for de el-bilførerne som har kommet inn fra ytterpunktene i regionen.
– Jeg håper at de setter pris på denne oppgraderingen og mener at det er helt ok at vi nå øker prisen etter å ha tatt kostnadene med å fornye oss, legger han til.