Fra venstre: Kjellaug Bjerkli Haarberg, Gun Odny Nornes, Marianne Hirzel, Steinar Feen, Hege Vikse, Bente Kallevik Andersen, Hilde Hollekim, Wenche Nilsen, Ingrid Nygård, Audhild Tjugen, Mari Johanne Nilsen.

En stå-på-vilje uten like! Vi besøkte de ansatte på Haugesund folkebibliotek om ettermiddagen fredag den 13. september, midt i en hektisk innspurt før re-åpningen av et totalrenovert bygg dagen etter. 

Her ble det jobbet i alle retninger. Bøkene skulle i hyllene, omgitt av håndverkere som også hastet omkring for å få på plass sine siste detaljer. Vi hadde flere kandidater denne måneden, men Jobb&Næring-redaksjonen valgte til slutt ut Marianne Hirzel og hennes trofaste og entusiastiske medarbeidere som fullt ut fortjent til å motta «Bra Jobba»-plaketten og fruktkorg for september.
Helt siden seinhøstes 2017 har de måttet drive sin virksomhet fra provisoriske lokaler i brakker på Flotmyr og på Gamle Slakthuset. De har klart sånn noenlunde å opprettholde sin publikumsservice i påvente av å flytte tilbake til et totalrenovert bibliotekbygg og som også har fått ny, fornybar energiløsning gjennom jordvarme – og et flott parkanlegg på utsiden. De har sannelig fortjent et solid klapp på skulderen, byens glade og tålmodige bibliotekarer. Artig å se at også flere av pensjonistene blant dem deltok i arbeidet med liv og lyst. Bra jobba!