Digitaliseringminister Nils Astrup ble imponert over Vigilos satsing da han besøkte bedriften i sommer. Her sammen med styreformann Frank Vikingstad og adm.dir. Øystein Viland (t.h.)

«Vi vet at tid vil være en knapp ressurs.Vi vil gi deg mer tid. Fordi vi vil at tid teller.»

Tekst og foto: Egil Severeide
Vigilo spiller på tidsklemmen for å få solgt sitt produkt. Det har de lykkes med. 140.000 elever på 500 skoler og 110.000 barn i 1800 barnehager her til lands bruker nå det tidsbesparende kommunikasjonssystemet som Øystein Viland & CO. har utviklet.
Nå står Europa for tur.
– Vi bruker Norge som test. Vi øver oss her hjemme for å stå best mulig rustet til å krysse landegrensene. Budskapet er det samme. Vi skal gi læreren mer tid til å være lærer, sier administrerende direktør Øystein Viland. Styreleder og Sysco-gründer Frank Vikingstad sender helt sikkert en varm tanke til Tysvær kommune, som i 2008 ble pilot for en en kommunikasjonsløsning som gjorde det mulig med sikker to-veis kommunikasjon mellom barnehage og foresatte. Innovasjon Norge var med på reisen.
Senere kom barnehagekjeden Espira på banen og i 2012 ble Vigilo skilt fra Sysco. Senere er produktet videreutviklet bit for bit og framstår i dag som en komplett kommunikasjonsløsning som; ja, nettopp- sparer tid og ressurser slik at lærerne i skolen SFO og barnehagen kan bruke tiden på det de skal- nemlig å være flinke pedagoger.
Øystein Viland  ble ansatt som administrerende direktør i Vigilo i 2015, og er veldig klar på hva Vigilo IKKE er:
– Vi er ikke en timeplan på print, en gul lapp på kjøleskapsdøra eller ei meldingsbok.
Erfaringene fra Norge er nå så gode at eierne føler produktet er klar for verden.
– Dette er året da den internasjonale satsingen starter for fullt. Vigilo+ ble lansert i vår og skal være en nettbutikk med gode og relevante tilbud til brukerne. Barnehageguiden.no lanseres også i løpet av høsten 2019, og vi skal levere nye innovative  løsninger, som gjør at vi holder forspranget på konkurrentene våre, sier Viland.

Folk med bakgrunn fra skolen er viktige medarbeidere i Vigilo. De vet hvor skoen trykker. Her er prosjektleder Invgvild Dalland Husabø og opplæringsansvarlig Silje Tindeland.