Varehussjef på XXL Thomas Håland Cheek er strålende fornøyd med mottakelsen han og staben hans har fått etter åpningen på Oasen Storsenter 13. juni.

Tekst: Liv Alsaker Sande
Foto: Hilde Stavland

– Dette har vi gledet oss til i over to år og vi er så stolte over det den nye flotte butikken vår. Nå har vi fått den butikken vi så lenge har drømt om. Varene blir eksponert på den beste måten, og vi har virkelig fått til å lage en butikk som byr på gode opplevelser for kundene våre, sier Thomas Håland Cheek og trekker spesielt frem den flotte barneavdelingen, den store sykkelavdelingen og skytesimulatoren som nå er på plass.
Mens den gamle butikken på Raglamyr var på rundt 2.400 kvm inkludert lager, er den nye XXL-butikken på Oasen Storsenter på 3.800 kvm. Butikken er en av seks butikker som er laget etter kjedens nye konsept.
– Vi har mye av det samme vareutvalget, men har nå større mulighet for å gi en bedre visuell opplevelse og by på enda mer inspirasjon, sier Cheek.
Ca. 50 personer jobber på XXL – derav 20 heltidsansatte. På selve åpningsdagen var over 100 ansatte på jobb – halvparten av dem hentet inn fra andre XXL-butikker i landet for å ta unna trøkket.
– De ansatte har gjort en kjempejobb under åpningen. Ikke minst la de ned en kjempeinnsats med å flytte alle varene og få dem på plass i den nye butikken, forteller Cheek.  

Stor glede da XXL åpnet sin nye butikk på Oasen Storsenter. F.h. markedskoordinator ved Oasen Storsenter Margareth Kristiansen, varehussjef XXL Haugesund Thomas Håland Cheek og senterleder ved Oasen Storsenter Dag Einar Solberg.

Vinn-vinn for begge parter
Senterleder Dag Einar Solberg ved Oasen Storsenter er strålende fornøyd med at XXL er kommet på plass.

– Først og fremst medfører XXL-åpningen et enda bedre og mer komplett tilbud til våre kunder. XXL har en stor kundemasse, og det samme har Oasen Storsenter. Vi tror etableringen er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, og den vil helt klart også styrke Oasen som senter, sier Solberg.
Nå har det vært åpningsfester i ett kjør på Oasen Storsenter de siste månedene. Hva skjer videre nå?
– Vi har fått en rekke nye butikker etter at nybygget ble åpnet i oktober i fjor, og med XXL har vi nå tatt i bruk hele bygget og hele senteret. Det vil fortsatt skje litt utover høsten, så alle nyheter er ikke sluppet enda. Men først og fremst handler det nå om å ta godt vare på kundene, nye og gamle – og gi service og kundeopplevelser som gjør at kundene ønsker å bruke oss igjen og igjen, sier Solberg som oppsummerer hvilke forandringer som har skjedd på senteret disse månedene.- Rent fysisk har vi bygget om en del lokaler og flyttet noen butikker for å gjøre i stand til XXL i hovedetasjen, i de tidligere Meny-lokalene. I tillegg til dette har vi gjort klart for nye butikker også andre steder på senteret. Av butikker som har åpnet det siste halvåret kan vi nevne Big Bite, Claire Kids, Il Forno, Match, Zavanna og Gulating. I tillegg til disse har også Meny, Mani, Elkjøp Phonehouse, Cafe MM, Oasen Blomster, Boots apotek, Amundsen Spesial og b.young flyttet eller pusset opp, opplyser Solberg. Han er glad for at byggeperioden inne på senteret er ferdig – selv om dette ikke har gått utover besøkstallene.
– Vi har hatt en merkbar økning både i kundebesøk og omsetning etter at nybygget åpnet i oktober i fjor, selv om vi egentlig ikke har hatt særlig mer butikkareal enn tidligere før XXL åpnet nå i juni. Dette er en god tilbakemelding på at kundene liker endringene, og setter pris på nye butikker og muligheten til å parkere innendørs, sier Solberg.