De spiller på samme lag i Djerv 1919, men i Altibox e-sportserien i Fifa representerer de hvert sitt lag. For mens Jørgen Alsaker Sande (19) stiller for Tromsø, representerer Chris-Andre Skogland (20) Viking. De unge haugesunderne er ikke i tvil om at deres Fifa-ferdigheter kan komme til nytte i arbeidslivet. 

– Fifa handler om mer enn å være god med playstation-kontrollen. Du skal sette sammen et lag av spillere som jobber godt sammen. Du skal tenke strategi og taktikk. I tillegg må du øve mye på det du vil bli god på og skaffe deg den kompetansen og de ferdighet-
ene som trengs. Vi setter pris på at stadig flere arbeidsgivere har fått øynene opp for den kompetansen såkalte «gamere» innehar, sier Jørgen Alsaker Sande og får bekreftende nikk fra lagkompis og Fifa-konkurrent Chris-Andre Skogland. I tillegg til å bruke mye tid på Fifa, spiller de begge på Djerv 1919 3 i 7. divisjon og omgås på fritiden.
– Vi har begge spilt fotball siden vi var små, og C-laget passer godt nå som det går en del ekstra tid på Fifa og det har vært en del reising til Oslo, sier de. 

Dødens gruppe
Kampene i e-sportserien har blitt sendt på Eurosport og på nettkanalen Dplay.no. Totalt har 18 klubber fra Eliteserien og OBOS-ligaen vært med.  De to kameratene havnet i samme pulje og mens Tromsø vant puljen sin og gikk videre til sluttspillet, kom Viking på den kjedelige tredjeplassen uten avansement. De andre lagene i gruppen var Sarpsborg som kom på andreplass og dermed gikk videre til sluttspillet  og Odd som ble sist.
– De kalte det dødens gruppe og det ble det. I alle fall for oss, smiler Chris-Andre Skogland som er på det norske landslaget i Fifa.

Første gang
Hvert lag har mellom 2 og 4 spillere og det ble spilt doble kamp-
er. I de innledende rundene fikk lagene kun bruke 85-rated lag, mens de kunne velge sitt eget ”ulitimate” lag i sluttspillet.
– Spennende å være med i den aller første runden for e-sportserien i Fifa i Norge, og er meget takknemlig for å kunne spille for Viking og Tromsø, sier Chris-Andre og Jørgen som begge drømmer om å ha dette som en fulltidsjobb de tjener gode penger på.
Årets første e-sportserie går nå mot slutten med finaler 26. mai.og det blir en ny runde til høsten. 

F.v. Jørgen Alsaker Sande og Chris-Andre Skogland spiller for henholdsvis Tromsø og Viking i e-sportserien. Her er de på veg til TV-studioet i Oslo for å spille første runde.