Foto: NRK

De månedlige husflidsmøtene til Haugesund Husflidslag , andre onsdag i måneden, på Kvalatun, har denne våren besøk av folk som har gjort hobby til levebrød. 

Husflidslagets ønske er at Husflidsmøtene skal nå ut til mange. Laget opplever at strikking og design – ikke minst lokale designere – vekker interesse også hos yngre mennesker. I mars hadde laget besøk av Kristine Vikse som fortalte om veien til suksessbedriften MeMini og sitt nye strikkekonsept. Et tema som falt i god jord hos husflidsdamene. 10. april presenterte Galleri Knapphuset vårens nye kolleksjon fra Oleanna. Butikken er eneforhandler av Oleanna i Haugesund. Siden tidlig på 1990-tallet har Oleanna-design vært et varemerke. Mange kjenner igjen jakkene som det alltid dukker opp flere av på et husflidmøte. I dag har Oleanna en rik kolleksjon for både voksne og barn.
Kommende møte den 8. mai i Haugesund Mållag og Ungdomslags hus på Kvalatun blir spennende. Husflidlaget får besøk av Erik Alfred Tesaker, kjent som Oppfinneren på NRK TV. Han er utdannet tømmermann og lærer og henter inspirasjon i norsk tradisjonshåndverk. På TV har vi sett at han er en mester i å finne løsninger og lage nye produkter. Også dette møtet er åpent for alle.