Da Tove Risanger (31) første gang så på huset i Haraldsgata 191, måtte hun nesten klype seg i armen. Utvendig var huset allerede malt i fargene som er i logoen til firmaet hennes, og også innvendig så hun det ville bli perfekt for Jåblom Bakst sitt nye cupkakehus.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

– Det var helt utrolig. Tenk et hus som allerede var nymalt i våre farger – uten at utleieren visste det var vi som skulle flytte inn her. Det stod rett og slett og ventet på oss – klart det måtte bli her, stråler Tove Risanger som en måned etter åpningen fremdeles er helt lamslått av den utrolige mottakelsen Cupcakehuset i sentrum har fått.

Cupcakehuset er kåret til månedens bedrift i april av Jobb&Næring.

– Responsen har vært helt fantastisk. Godt besøk hver eneste dag og mye skryt fra folk som ser ut til å trives her. Vi har fått en stor skare med tilhengere på Instagram som heier på oss og deler bilder av cupkakene våre. Alt dette setter vi utrolig stor pris på, sier Tove. 

Det er fire år siden Tove Risanger i sin første fødselspermisjon begynte å utvikle bakeferdighetene sine. Triksene og inspirasjonen hentet hun på Youtube og fra ulike nettsider. Da hun fikk en kjøkkenmaskin i gave, begynte det å ta av og snart ble det utsalg fra hjemmet i Jåblomvegen på Bleikmyr i Haugesund. Jåblom Bakst ble opprettet og hun trappet gradvis ned jobben hos Rema 1000 på Kvala. For et par siden investerte de i en salgsvogn som de har hatt utsalg fra ved Karmsundgata senter i Haugesund. 

– Det har gått riktig så bra, men har jo lenge hatt lyst til å starte noe i sentrum. Så nå prøver vi oss her i sentrum og så langt ser det veldig positivt ut. Salgsvognen skal fremdeles være i bruk ved ulike arrangement og innimellom tar vi også turen til Stavanger der vi har mange kunder, sier hun. 

I Cupcakehuset i Haraldsgata 191 er det blomstrete tapet på veggen og rosa tak. I disken kan folk velge mellom et stort utvalg av ulike cupcakes, eplejuice fra Hardanger og kvalitetskaffe fra Nistad Mikrobryggeri som selv er i ferd med å etablere seg i Haugesund sentrum. Et kjempestort hjerte signert blomsterbutikken Frøken Magnolia er brukt som dekor i det ene vinduet. 

– Jeg prøver å handle det meste lokalt. Kaffen kommer fra Nistad og de økologiske eggene fra Bråtveit gård. Blomstene er fra Frøken Magnolia som jeg også har en del samarbeid med, sier tobarnsmoren som utenom seg selv har fire medarbeidere i staben – fordelt på 3 årsverk.

 – Vi har lært opp to medarbeidere til å bake cupcake. Til nå har vi 12 ulike cupcakes i sortimentet vårt, flere av dem glutenfrie, sier hun. 

Da redaksjonen i Jobb&Næring skulle kåre månedens bedrift i april, falt valget vårt på det nye Cupcakehuset i Haugesund Sentrum. Det er viktig at unge folk tar sjansen på å skape noe nytt og spennende i sentrum og det nye Cupcakehuset til Jåblom Bakst ser virkelig ut til å trekke folk til byen. Redaksjonen i Jobb & Næring gratulerer som månedens bedrift og ønsker lykke til med driften videre! 

– Jeg er heldig som har fått tak i så mange flinke kjekke og flinke ansatte, sier Tove Risanger (t.v.) som har startet Cupcakehuset i Haugesund sentrum og blant annet har ansatt Marie Louise Brynjelsen.