F.v. Nathalie Utvik, Hanna Dahl, Sondre Tronstad og Torbjørn Kallevåg gleder seg til seriestart i Toppserien og Eliteserien.

De ønsker hverandre lykke til med sesongen, spillerne fra Avaldsnes og FK Haugesund. Alle fire har ambisjoner om å sette Haugalandet på fotballkartet også denne sesongen. 

Tekst: Liv Alsaker Sande
Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Det er Avaldsnes som åpner sesongen først – med en hard bortekamp mot Klepp 23. mars. Deretter blir det muligens en enda tøffere motstander på eget gress når fjorårets cup- og seriemester Lillestrøm kommer på besøk lørdag 30. mars.
– Med en svak plassering i fjor er ambisjonen vår å gjøre det betraktelig bedre i år. Helst bør vi være med og kjempe i toppen, sier Hanna Dahl og Nathalie Utvik, begge spillere med lokal forankring som sammen med sine lagvenninner er klare for 22 runder i toppserien og kamp-
er helt frem til 16. november. På grunn av VM i Frankrike for landslaget, blir det pause i seriefotballen fra 19. mai til 27. juli.
FK Haugesund åpner med en bortekamp mot Strømsgodset søndag 31. mars. Første hjemmekamp på Haugesund Stadion er mot Sarpsborg 7. april.
– Det blir nok to tøffe kamper, men satser på god drahjelp fra masse publikum på stadion 7. april når vi møter Sarpsborg i årets første hjemmekamp, sier Sondre Tronstad og Torbjørn Kallevåg som begge er enige om at FK Haugesund kan hevde seg høyt på tabellen også i år.
– Vi er gode nok til å kjempe om de seks beste plassene, mener de.
Et av sesongens høydepunkt blir forhåpentligvis når FK Haugesund skal spille i Europacupen og Haugesund Stadion igjen muligens får besøk av et mesterlag fra Europa.
– Jeg var på tribunen da Avaldsnes spilte mot Lyon på Haugesund Stadion i fjor og det var utrolig god stemning på kampen. Ser ikke bort ifra at jeg skal se noen Avaldsnes-kamper i år også – om jeg ikke spiller selv da, smiler Sondre Tronstad som sammen med sine lagkamerater har en lang sesong foran seg. Siste kamp blir mot Odd som i følge terminlisten skal spilles 30. november. Vi merker oss også spennende lokalderby hjemme på Haugesund Stadion 15. juni mot Brann, mens Viking først kommer på besøk 10. november.

F.v. Nathalie Utvik, Hanna Dahl, Sondre Tronstad og Torbjørn Kallevåg gleder seg til seriestart i Toppserien og Eliteserien.