RamBase er en av hovedsatsingene til Hatteland-konsernet. Selskapet har i dag 190 ansatte, hovedsakelig fordelt mellom Raglamyr og hovedkontoret i Nedre Vats. I tillegg har selskapet teknologipartnere lokalisert i Polen og Sri Lanka. 

Chief Operations Officer for RamBase, Karl Inge Stensland,  forteller at virksomheten er i sterk vekst ikke minst fordi de også satser internasjonalt. Nå skal selskapet styrke staben på flere områder. Dette gjelder alt fra salg til utvikling og leveranse.
– Vi er på jakt etter både dataingeniører og økonomer, sier han og legger til at selska-
pet er spesielt interessert i nyutdannede. RamBase satser aktivt på å rekruttere studenter fra universitet/høyskoler. Dette omfatter også sommerjobber.
– Vi deltar blant annet i det regionale Sildikon Valley-prosjektet med spennende sommer-prosjekter for it-studenter. I tillegg har vi gode trainee-ordninger for nyutdannede, sier han og mener at de kan tilby et kreativt, dynamisk og uformelt arbeidsmiljø.
– Hvilke faglige utfordringer kan dere tilby?
– Først og fremst at vi gir den enkelte mulighet til å være med å utvikle en forretningskritisk it-løsning om er på vei ut i verden. Her er mange spennende utfordringer for de som brenner for faget.
Det er stimulerende å jobbe i et internasjonalt arbeidsmiljø med flinke kollegaer og med kunder over hele verden, svarer Stensland. Og han legger til:
– Dessuten har vi gode ordninger, sosiale aktiviteter og muligheter for faglig utvikling.

Karl Inge Stensland

En komplett forretningsplattform
RamBase er resultatet av over 40 års utviklingsarbeid i Hatteland. Nå er selskapet godt i gang med å kommersialisere systemet for global vekst.
Vi ser at systemet treffer et behov i markedet, og vi legger mye innsats i å lage et system som er tilrettelagt for kunden.
Det er viktig for oss at vi kjenner kundene våre, og alle ansatte må både ha god forståelse for teknologi og brukernes reelle behov.Systemet er under kontinuerlig utvikling, alltid tilgjengelig, og kunden slipper kompliserte systemoppgraderinger og høye it-kostnader. Stensland forteller at løsningen leveres internasjonalt gjennom et nettverk av salgs- og leveransepartnere.
– Vi har nå fire partnere som er med på å ta RamBase ut i markedet, sier han og framholder at Hatteland alltid har satset tungt på teknologi for å lage avanserte løsninger som gir kundene en konkurransefordel. Vi ligger langt framme og er tidlige med å ta ny teknologi i bruk. Vi setter høye krav til oss selv og er ikke redde for å satse. «The world’s best ERP solution wasn’t good enough, so we made it ourselves”.