JULAFTEN NUMMER TO: Like etter nyttår ankom femti ekstra paller med varer til Vinmonopolutsalget på Oasen storsenter. Butikksjef Anne Kathrine K. Haaheim Silverbird og hennes sju medarbeidere jobber nå iherdig for å få plass til 600 nye produkter i hyllene.

–Vi er kjempefornøyde, sier butikksjef Anne Kathrine K. Haaheim Silverbird på Vinmonopolets utsalg i Oasen Storsenter på Norheim. Fra årsskiftet har utsalget avansert til toppnivå i Vinmonopolets butikksystem. Det betyr 600 flere produkter i hyllene.

Tekst og foto: Terje Emil Johannessen

Etter å ha passert et omsetningsvolum på 450.000 liter, oppnådde utsalget på Norheim kategori seks i Vinmonopolets butikk-kategorier. Antall produkter i hyllene øker fra 1.250 til 1.850,. Det samme antallet som utsalget i Haugesund har.  Butikksjefen og hennes sju faste medarbeidere kan nå tilby kundene sine samme mangfold og bredde i sortiment. Alle nye varer er allerede på plass. Det kom femti ekstra paller på to dager, og de ansatte har dermed fått litt av en utfordring med å få utplassert alt innenfor den samme gulvflaten som før. 

–Det blir nok noen ekstra hyller og litt trangere i tiden som kommer, sier hun idet hun viser fram det smekkfulle lageret med nyankomne varer.  Men først og fremst er hun glad for at Norheim-utsalget nå kan tilby kundene sine et fullverdig vareutvalg. 

– Det ble nesten julaften nr. 2 for oss når denne store ladningen av nye varer ankom ved årsskiftet, smiler Anne Kathrine K. Haaheim Silverbird og ber om at kundene viser en smule tålmodighet før de  kan forvente at ”Kategori 6-polet” framstår med komplett sortiment i hyllene. 

Vinmonopolets totale vareutvalg består i dag av 21.500 produkter. Butikkene rundt om i landet er delt inn i seks kategorier og der kategori seks som nevnt tilbyr 1.850 produkter. I tillegg kommer eventuelle testvarer, spesielle partivarer og bestillingsutvalget med nærmere 9.000 merker.