EN ARBEIDSGJENG MED GODT HUMØR: Fra venstre til høyre: Øyvind Ramsdal, Vegar Nes, Magrethe Grønås, Tommy Conesa, Gro Langåker, Hein Stol og Even Nyland

Denne gjengen tilsatte på Åkrehamn Trålbøteri sin butikk på Husøy har lenge hatt det gøy på jobben. De selger arbeidstøy og verneutstyr til stadig flere bedrifter på Haugalandet.

Det har gått sju år siden Åkrehamn Trålbøteri AS valgte å utvide tilbudet i sin avdeling for jernvarer, fiskeutstyr og løfteredskaper i Husøyvegen 173 på Husøy. Det var behov for et lokalt tilbud innen arbeidstøy.
Det ble inngått en forhandleravtale med Univern, i dag en av Norges ledende leverandører av personlig verneutstyr og arbeidsklær. Bedriften holder til på Skedsmokorset og har tretten butikker rundt om i landet samt et salgskontor i Stavanger som retter seg mot olje- og gassnæringen. Ingen egne butikker i vår region.
Even Nyland ble den gang tilsatt som sjef for butikken på Husøy. Verken han eller medarbeiderne hans har siden knapt sett seg tilbake.
–Vi har opplevd en formidabel suksess, sier Even Nyland. I to år på rad har Univern kåret Åkrehamn Trålbøteri som Norges største frittstående forhandler av sine produkter. Nå satser de på å kapre samme pris for tredje år på rad. Omsetningskurven som startet på 1 million kroner i 2012 har for lengst passert 30 millioner kroner.
–Våre kunder kommer fra alle bransjer både on- og offshore, innland og utland, forklarer Even Nyland. De har et meget stort varelager innen alle bransjer, og bestreber seg alltid på å finne gode løsninger for kundene sine. Totalt er det 60.000 artikler i portefølj-
en. 35.000 av dem befinner seg på lager på Karmøy.  Lagerholdet betyr også at de kan betjene kundene raskt. Arbeidstøyet med tilhørende utstyr tilfredsstiller gjeldende krav. Even Nyland og hans medarbeidere leverer selvsagt også arbeidstøy med logoer på.