Verdens første flytende vindpark har levert over all forventning, med 4.900 driftstimer på ett år, eller en utnyttelse på 56 prosent. 

– En kjempesuksess, sa driftssjef Halvor Hoen Hersleth til nettstedet E24 den 24. november.
Hywind-anlegget i Skottland har nå produsert strøm i 12 måneder.
–Produksjonsmessig har Hywind vært en kjempesuksess, sier Hersleth til E24.
Hywind har nemlig hatt vesentlig høyere regularitet enn Equinor hadde forventet . Hywind-turbinene har hatt en tilgjengelighet på 96 prosent, mens forventningen var 90 prosent. Det vil si at parken stort sett har kunnet produsere når det har blåst. I de ekstremt gode vindforholdene i Skottland har selskapet oppnådd en kapasitetsfaktor på 56 prosent, som tilsvarer 4.900 brukstimer i året. Det er egentlig uhørt, hvis du sammenligner med bunnfast havvind sa Hersleth. Uoffsielle tall over utnyttelsen for britiske havvindparker viser nemlig et snitt på rundt 44 prosent de siste 12 månedene, men under 40 prosent fordelt over prosjektenes levetid så langt.
Driftssjefen understreker at det trengs mange prosjekter og oppskalering av flytende havvind for at denne teknologien skal bli konkurransedyktig på kostnader med bunnfast havvind, og etter hvert klare seg uten subsidier.
–Vi har et veldig stort potensial til å kutte kostnader videre. Ser du på hvor bunnfast havvind var for ti år siden og hvor de er i dag, så har det vært en fantastisk kostnadsnedgang. Det er ingen grunn til at vi ikke skal få til det samme med flytende havvind, sa Hersleth til E24.