Det snakkes ofte om at jobber blir besatt på «kjennskap og vennskap» og gjennom nettverk.  Man kan like det eller ikke – men det er en så viktig del av arbeidssøkingen at man rett og slett må lære seg og bruke det til sin fordel. Bli god på det rett å slett!
I dag har de fleste allerede startet på å lage det vi før kalte «nettverkskart» –  gjennom kontaktene de har på sosiale medier som LinkedIn, Facebook og Twitter o.l. Dette er ett godt sted å begynne for de som har profiler på sosiale medier.  Men for at disse kontaktene skal være nyttige, så må man jobbe litt med dem og bruke dem.
Vet du for eksempel hvor Facebook og LinkedIn kontaktene dine jobber? Hvem av dem kan bistå deg nå? Det er ikke bare ledere og HR folk som er nyttige – men antakelig de aller fleste du kjenner. Skriv gjerne en liste eller lag ett nettverkskart over hvem du kjenner og hvor de jobber. Lag deg en plan over hvordan du vil kontakte dem og når. Bruk gjerne aktivitetsplanen på NAV.no til dette. Har du ikke profil i sosiale medier, så kan du lage listen med andre hjelpemidler, som mobilkontaktene eller mailadressene dine. Men er man arbeidssøker, er det absolutt tiden for å opprette seg profil på Facebook og LinkedIn i det minste. Disse er virkelig nyttige verktøy når man er arbeidssøker. 

Hva er nettverket nyttig til?
Noe av det mest nyttige å bruke nettverket ditt til, er å få tak i informasjon.  Da kan man skaffe seg informasjon om ting som kan gi en ett fortrinn fremfor andre søkere.  God informasjon om bedriften, om hva bedriften produserer, om stillinger i bedriften – både utlyste og ikke utlyste stillinger, om kulturen i bedriften og om preferansene hos lederne som skal ansette for eksempel. Og selvfølgelig det mest åpenbare at de man kjenner kanskje kan legge inn ett godt ord for en.
Ledere som ansetter folk er jo like forskjellige som andre folk og har svært forskjellige preferanser i søknadsprosesser. Jeg f.eks. er glad i når folk bruker humor, mens andre ledere vil gjerne oppfatte det som litt useriøst i en søknad. Så det å på forhånd skaffe seg litt kunnskap før man søker kan være svært nyttig. Da kan man treffe bedre med de grepene man gjør i søknadsprosessen og kan spesial-tilpasse kontakten og søknaden bedre. Da vil man f.eks. kunne finne ut om arbeidsgiver liker at folk møter opp på «drop-in» eller ikke, liker kaffeavtaler eller om de helst foretrekker den tradisjonelle skriftlige søknaden osv. 

Vet nettverket ditt hva du kan?
Men også det å våge å bruke nettverket ditt til å hjelpe deg å finne aktuelle jobber, kan være veldig nyttig. I dag ser bedrifter etter folk i mange kanaler.  Noen lyser ut offentlig, noen på hjemmesider og FB og liknende, mens andre spør de andre ansatte om de kjenner noen som kjenner noen. Så det at du sikrer at dine venner vet at du er på jakt etter jobb og ønsker tips fra dem er viktig.  OG at de faktisk vet hva du kan. Du må sikre at nettverket ditt kjenner til hva du er god på. Send gjerne CV’en din til folk i ditt eget nettverk, eller lag en status/innlegg i sosiale nettverk.
Det er flere som har fått øynene opp for å lage seg ett lite visittkort, hvor den viktigste nøkkelkompetansen står på. En bitteliten mini CV.  Bilde og kontaktinfo på ene siden, og nøkkelkompetanse på andre siden. Det er ett godt tips syns jeg. Det kan du lage både i papirformat og i elektronisk format, slik at det enkelt kan spres på flere måter. Lite, hendig og kortfattet.
Når man er kommet så langt som dette, er det viktig å jobbe med å utvide nettverket sitt, og ikke minst – kanskje det viktigste – vedlikeholde det.  Men det tenkte jeg jeg skal skrive litt mer om i neste spalte. God nettverksjobbing så lenge!