– Takk, dette var en hyggelig overraskelse, sa festivalsjef Bjarne Dankel i Sildajazzen da vi oppsøkte ham tre dager etter festivalslutt. Redaksjonen i Jobb&Næring hadde bestemt at festivalen fortjente å bli kåret til månedens bedrift i august.

Vår begrunnelse for det at det er på høy tid at omgivelsene erkjenner at denne festivalen har stor betydning for byens og regionens næringsliv. Den danner ei høytidelig ramme omkring en rekke større og mindre arrangementer for næringslivet og gjør det enkelt å være vertskap for gjester utenfra.  Derfor setter tydeligvis Bjarne Dankel pris på diplomet og fruktkorgen.

– Folk er ikke helt klar over hva vi holder på med. Vi setter stor pris på at vi blir sett, sier han. Han er ikke hundre prosent fornøyd med årets festival. Oppslutningen om enkelte av de større arrangementene kunne ha vært bedre. Det er sikkert mange forklaringer på det. Gjennom årenes løp kommer nye grupper publikummere til, det er vanskelig å treffe  alles musikksmak. 

– Dette er vår store utfordring. Vi føler at vi har klart å holde interessen og bredden oppe. Musikalsk er festivalen på topp, men vi må nok gradvis justere konsertprogrammet for å fange yngre og nye deltakere, sier Bjarne Dankel. Han ser fram til en spennende høst og vinter. Nyorganiseringen av Kultur- og festivalutvikling vil fristille Sildajazzen fra kommende årsskifte og han er spent på hvilke rammevilkår stiftelsen får av bystyret.  Selv begynner han å nærme seg 65 år og må begynne å tenke på et generasjonsskifte i ledelsen av byens desiderte største kulturarrangement. 

– Vi nærmer oss tidspunktet for å gi plass til en ny, kreativ festivalsjef som kan tilføre arrangementet ny inspirasjon, sier han og legger kjapt til:

– Det er mange flinke, yngre folk der ute, så jeg er ikke bekymret for om vi finner den rette.