Ansatte i Norsk Lek & Park og ansatte i Uni-k samlet til et fellesbilde i produksjonslokalene i Førde.

“Made in Norway” står det på produktene til Norsk Lek & Park. Men det kunne like gjerne stått “Made in Haugesund”. For mens utformingen og lagringen foregår i lokalene til Norsk Lek & Park på Hanaleite i Førde, er det attføringsbedriften Uni-K i Haugesund som står for en stor del av produksjonen.

– Et flott samarbeid som vi er veldig fornøyd med. Uten Uni-K hadde vi ikke vært der vi er i dag. Fordi vi bruker en lokal leverandør får vi kortere leveringstid på produktene våre, noe som gir oss et stort konkurransefortrinn. Det er også ekstra meningsfullt å tenke på at våre produkter gir arbeid til personer ved en attføringsbedrift, sier Tor Røkenes, eier og daglig leder i Norsk Lek & Park.

Feirer samarbeidet
Helt siden Norsk Lek & Park ble startet i 2000, har de samarbeidet med Uni-K. Men det var først da Uni-K overtok produksjonen av stolper i aluminium, at oppdraget økte i omfang. I dag jobber 7 personer på mekanisk avdeling hos UNI-K med å kappe aluminiumet produsert på Karmøy og materialene som er laget av plast. Arbeidslederne ved Uni-K har fått opplæring i dataprogrammene som brukes i produksjonen og den mekaniske avdelingen er rigget for å ivareta produksjonen i lang tid fremover.

– Vi er stolte av det flotte arbeidet som utføres til topp kvalitet og har tett dialog med arbeidslederne i produksjonen, sier Røkenes. 

Samarbeidet feires blant annet med en grillfest i juni hvert år hos Norsk Lek & Park i Førde. Da blir staben ved den mekaniske avdelingen til Unik orientert om driften og nye produkter og det blir også en omvisning i lokalene.

En gang i året feirer Norsk Lek & Park samarbeidet med Uni-k. F.v. Morten Enge, Merethe Endresen, Svein Tore Vihovd, Øyvind Hetland og Terje Skorpenes
Daglig leder Tor Røkenes i Norsk Lek & Park tok seg selv av grillingen under sommeravslutningen.

Viktig samarbeidspartner
Stolt over mannskapet sitt og jobben de gjør, er også daglig leder ved Uni-K Merethe Endresen.

– Norsk Lek & Park er en av våre største og viktigste samarbeidspartnerne, og de har gitt oss mange spennende oppdrag. De setter store krav til oss som produksjonsbedrift, noe vi setter pris på. For oss er dette faste, gjentakende arbeidsoppgaver som passer godt for vår stab. Produksjonen krever forutsigbarhet, men samtidig er vi fleksible og er med på å diskutere nye løsninger om det trengs, sier Endresen. 

Avdelingsleder ved mekanisk avdeling Øyvind Hetland hos Uni-k var nylig på kurs for å utvikle kompetansen som trengs for å ivareta produksjonen av lekeplass. 

– Det er spennende å være en viktig brikke i produksjonen til Norsk Lek & Park, og vi er stolte av jobben vi gjør. Og hver gang vi ser et lekeapparat merket Norsk Lek & Park, kan vi slå oss på brystet og skryte av at dette har vi vært med på å lage, smiler Hetland. 

Svein Røykenes (bildet) startet Norsk Lek & Park i 2000 sammen med sønnen Tor.