HEDER: Eva Mariann og Trond Amundsen brer ut butikk-konseptet sitt til flere norske byer. Her med diplomet for Månedens Bedrift i juni. Vi traff dem på butikken på Amanda Storsenter og fikk også med en like glad butikkmedarbeider på bildet, Caroline Gantriis. Foto: TEJ

Ni år etter at de startet opp Amundsen Spesial i den gamle Londonerbasaren i Skippergata i Haugesund sentrum, er ekteparet Eva Mariann og Trond Amundsen fortsatt i dynamisk forretningsutvikling. Nå står Bergen og Lillestrøm for filial-tur. De fortjente å bli tildelt diplomet vårt for Månedens Bedrift i juni.

Mens milliardene ruller i de store industriprosjektene i storregionen, skjer det mye spennende i småskogene våre. I Haugesund har Amundsen Spesial nok en gang synliggjort at de har ekspansive hensikter. I høst rykker de inn med nye butikker i Lillestrøm og i Bergen, samtidig som de flytter og utvider butikkflaten sin på Oasen Storsenter på Norheim. De går mot travle dager rett over sommerferien. På Strømmen storsenter skal de åpne allerede den andre uka i august.
Ekteparet eier og driver fem butikker i dag, tre av dem i Haugesund og på Karmøy. 35 personer står på lønningslisten fordelt på 16-17 årsverk. Nå skal de nordover og østover, nærmere bestemt til Lagunen Storsenter i Bergen og til Strømmen Storsenter i Lillestrøm.  De sier til Jobb&Næring at visjonen deres er å bygge en større kjede, men de tar det skritt for skritt. I tillegg driver de importselskapet Amundsen Trading, som i dag leverer varer til omkring 1000 butikker rundt om i landet. Blant dem er det flere større kjeder som for eksempel KID Interiør. Produktene deres spenner over et bredt spekter har høy kvalitet og lekker design. Butikkene har en eksklusiv profil, lukter godt og inviterer til utskeielse og livsnyteri.  Midt oppe i det hele har den gamle, gode Amundsen-kaffen overlevd. Den produseres i dag ved et brenneri i Belgia, men følger deres oppskrift og er eksklusiv for Amundsen-butikkene i Norge.
Jobb- og Næring-redaksjonen synes det er viktig å sette pris på det dyktige Amundsen-paret og ønsker dem hjertelig til lykke med vekstplanene sine.

TEJ