KLARE FOR ÅRETS HOVEDSESONG PÅ KOLNES: Gammel og ny driftsleder i Haugesund Golfpark, Olav Tveit og Jørgen Grønhaug foran en rekke av medlemmene i klubben som var klare for åpningsturner- ing etter en dugnadslørdag midtveis i april. Foto: TEJ

– Vi markedsfører oss som Folkebanen. Vi har bare ni hull, en lav terskel for nybegynnere og et flott sosialt miljø. Og vi har plass til enda flere, sier leder i Haugesund Golfklubb, Per Ørpetveit. Midtveis i april åpnet klubben banen på Kolnes med en kombinert åpningsturnering og dugnad.

Terje Emil Johannessen
Det var hektisk aktivitet denne lørdagen. I sentrum for dugnaden fant vi gammel og ny driftsleder i  Haugesund Golfpark, Olav Tveit og Jørgen Grønhaug. Våronna i anlegget på Kolnes var godt i gang og medlemmene hadde brukt formiddagen til ulikt forefallende arbeid ute i lendet. 

Midt i ny giv
– Vi håper vi får en fin sesong uten for mye nedbør. Da blir det mer attraktivt å spille her for absolutt alle, sier Jørgen Grønhaug, rimelig ydmyk etter å ha overtatt ansvaret etter Olav Tveit. I tjuve år har han stelt med banen.  De er omgitt av en klubb som nå teller omkring 250 medlemmer og som nå er inne i en ny giv etter at Grønhaug-familien overtok banen for et to og et halvt år siden.
– Løsningen fungerer utmerket, samarbeidet er godt  og skaper trygghet, bemerker klubbleder Ørpetveit. Løsningen har påvirket humøret og han er meget fornøyd med å kunne konsentrere seg om å bygge klubben. De har kapasitet for atskillig flere og gjerne atskillig flere damer. Håpet er at enda flere vil oppsøke en bynær og veldrevet golfbane for å ta del i golfsporten på sine egne premisser.

Golf, natur og sosial trivsel
– Vi ønsker å hjelpe enda flere til å komme i gang, sier Ørpetveit og peker på at de aller fleste kan spille golf, enten man er barn eller pensjonist, mann eller kvinne, profesjonell eller hobbygolfer.
– Felles for alle golfspillere er opplevelsen av gleden ved spillet i kombinasjon med en fin naturopplevelse og sosialt samhold. Her på Kolnes finner folk alle disse ingrediensene i rikt mon, slår han smilende fast.
Klubbleder Ørpetveit viser til at klubben etter en slik introduksjonsdag hjelper interesserte nybegynnere med å komme i gang. Med litt trening mestrer man de grunnleggende ferdighetene og når et nivå hvor man opplever at det er gøy å spille.
– Golf er et spill som går opp og ned for alle, og det er noe av fascinasjonen. Uansett hvilket nivå vi befinner oss på, kan vi alltid bli bedre. Ved hjelp av dyktige trenere og egen innsats vil du oppleve å mestre stadig nye utfordringer. Golf blir aldri kjedelig, sier han og legger til:
– Golf gir dessuten mye frisk luft og mosjon. Det sies at golfere lever i gjennomsnitt 5 år lengre enn ikke-golfere. Jeg vet ikke om det er vitenskapelig bevist, men at sporten har en gunstig helsemessig effekt er hevet over tvil!

Distriktets største
Både Ørpetveit og Grønhaug framhever de gode treningsfasilitetene banen byr på. De har distriktets største driving range.  Et stort pluss er også de trivelige klubb lokalene, et flott samlingssted som også akkumulerer inntekter når de leies ut til private eller bedrifter.  Ørpetveit nevner også at klubben har på gang en ny ungdomsoffensiv.  For noen år siden hadde Haugesund golfklubb et juniormiljø som hevdet seg på nasjonalt nivå.
– Vi jobber nå intenst for å gjenskape dette. Eirik Grønhaug og klubben jobber med rekruttering, og oppfordrer alle unge til å prøve golf. Målet er på nytt å bli en av de ledende rekrutteringsklubbene i Norge, sier han og regner med å finne flere kandidater blant det økende antall skoler og bedrifter som i dag benytter banen på Kolnes. Kursvirksomheten for nye medlemmer er for lengst satt i gang og det er bare å koble seg på når de gjentas, rakk han å si før klokka klang for årets første medlemsturnering i nihullsbanen på Kolnes. Normalt slår du deg rundt den på to timer om kølla og ballen oppfører seg fint.

DØRA ÅPEN FOR FLERE: Leder i Haugesund Golfklubb, Per Ørpetveit, ønsker flere golf-nysgjerrige velkommen til miljøet på Kolnes.