Golfens Dag arrangeres på Haugesund Golfpark på Kolnes etter kirketid søndag 29. april (kl. 12-15). Leder i Haugesund Golfklubb, Per Ørpetveit, minner om at dette er et familiearrangement som er åpent for alle.

– Vi ønsker å hjelpe enda flere til å komme i gang, sier Ørpetveit og peker på at de aller fleste kan spille golf, enten man er barn eller pensjonist, mann eller kvinne, profesjonell eller hobbygolfer.
– Felles for alle golfspillere er opplevelsen av gleden ved spillet i kombinasjon med en fin naturopplevelse og sosialt samhold. Her på Kolnes finner folk alle disse ingrediensene i rikt mon, slår han smilende fast. Klubbleder Ørpetveit viser til at klubben etter en slik introduksjonsdag hjelper interesserte nybegynnere med å komme i gang. Med litt trening mestrer man de grunnleggende ferdighetene og når et nivå hvor man opplever at det er gøy å spille.
– Golf er et spill som går opp og ned for alle, og det er noe av fascinasjonen. Uansett hvilket nivå vi befinner oss på, kan vi alltid bli bedre. Ved hjelp av dyktige trenere og egen innsats vil du oppleve å mestre stadig nye utfordringer. Golf blir aldri kjedelig, sier han og legger til:
– Golf gir dessuten mye frisk luft og mosjon. Det sies at golfere lever i gjennomsnitt 5 år lengre enn ikke-golfere. Jeg vet ikke om det er vitenskapelig bevist, men at sporten har en gunstig helsemessig effekt er hevet over tvil!
På Golfens Dag på Kolnes kan folk prøve seg på driving-rangen og treningsgreenen og å spille på korthullbanen. Det er gratis leie av køller og rangballer. Kaféen i klubbhuset selger kaffe, brus, vafler og pølser.
Haugesund Golfklubb og Haugesund Golfpark står for arrangementet.