MARKEDSSJEFEN OG BUTIKKSJEFEN: Gisle Låstad (til v.) og Tor Asle Grønningen blant et hav av tilhengere foran Hagiabutikken på Bøneset. Foto: TEJ

–Kvalitet, skryter markedssjef Gisle Låstad fra Tysse Mekaniske verksted.
–Folk vil ha kvalitet, gjentar han, omgitt av 60-70 tilhengere i alle størrelser foran Hagia-butikken på Bøneset.  Før han fikk fullført budskapet var det et salg på gang. Da må pressefolk vente.. 

Hagia Karmøy er en av de tre forhandlerne av Tysse-tilhengerne som befinner seg på Haugalandet og i Sunnhordland.  De to andre befinner seg i Øvre Vats og på Stord. Gisle Låstad hadde tatt turen fra fabrikken på Tysse på Osterøy til Karmøy fordi Tor Asle Grønningen arrangerte en markedsdag der forskjellige produkter skulle framheves, deriblant hele produktspekteret til Tysse Mekaniske Verksted AS.

260.000 tilhengere
En times biltur nord for Bergen grunnla Bertin Kåre Tysse i 1964 et lite verksted der han i starten produserte stiger, flaggstenger og tørkestativ, dernest i mange år den kjente vedkappsagen T400. Produksjon av Tysse tilhengere startet i 1972 og har siden vært hovedproduktet.  Bedriften har solgt hele 260.000 tilhengere på disse årene. I dag er Tysse landets største tilhengerprodusent og produserer et hundretall forskjellige tilhengere tilpasset alle behov fra mikro til makro.  Og mange av de frammøtte kundene til Hagia Karmøy er nysgjerrige på produktspekteret som er spredd over hele uteområdet. 

Vil ha norsk kvalitet
Gisle Låstad dukker opp igjen og legger til at det er et gjennomgående trekk spesielt blant næringsdrivende at de foretrekker norsk kvalitet. Det beskjedne volumet reklamasjoner tilsier at folk er fornøyde. Akkurat nå har den nye BL-serien med bladfjærer fått stor oppmerksomhet.  De kraftige, helsveiste hengerne er blant de sterkeste og mest holdbare på markedet og kan leveres med ekstrautstyr som gjør det mulig å tilpasse hengeren til bransjer som stiller høye krav til fleksibilitet og pålitelighet. 

Har i dag 80 ansatte
Tysse Mekaniske Verksted har vært gjennom en eventyrlig ekspansjon siden oppstarten for 54 år siden. Gisle Låstad forteller at bedriften i dag har et moderne produksjonslokale på ca. 13 000 kvm og totalt uteareal på ca. 30 000 kvm. Her jobber for tiden omkring 80 ansatte. Med en av Norges mest moderne maskinparker innen tynnplatebearbeiding, står Tysse også klar til å utføre oppdrag innen stansing, nibling, knekking, robotsveising og montering av tynnplateprofiler og rør.– Vi produserer ikke bare etter spesifikasjoner fra kunde, men utfører også komplette oppdrag fra idé til ferdige produkter. Vår konstruksjonsavdeling benyttes aktivt i direkte samarbeid med kunden for å utvikle nye produkter, eller finne nye tekniske løsninger, sier han idet han blir pirket på ryggen av ny Hagia Karmøy-kunde.