Redaksjonen i Jobb&Næring har valgt Level Group i Haugesund som månedens bedrift. I løpet av seks år har selskapet bygget opp en imponerende familie av selskaper og flyttet så og si alle inn i det tidligere Byggmakkerbygget ved Haugesunds sørlige bygrense. De utgjør en dynamisk næringspark i seg selv i det store bygget.

Tekst: Terje Emil Johannessen

Fortsatt gjenstår det noen mindre ombyggingsarbeider før gründer Helge Stava (bilde) føler at han har absolutt alt på plass, men i hovedsak er det praktiske løpet lagt i det tilpassede og delvis ombygde næringsbygget. Vi fant derfor ut at tiden var moden for å avlegge ham et besøk og gratulere ham og hans medarbeidere med den eventyrlige satsingen. Samlet sett er de i dag 85 fast ansatte. I fjor nådde de en omsetning i gruppen på 165 millioner kroner. Mye tyder på at de vil bikke 200 i år.

Sist ankomne selskap i familien er Level Offshore, der DeepOcean eier halvparten. Formålet er utleie av subsea-personell, ROV-operatører og mannskap til alle kategorier offshorefartøy. Stava forteller at allerede før påske vil de ha på plass et datterselskap i Aberdeen som skal betjene tilsvarende bedrifter på engelsk sektor. Han har også et par andre egg i kurven, men det er litt for tidlig å si både om eller når de blir klekket. Men bortsett fra det har han et klart overordnet mål: Etablere en god drift i bygget og å få satt hele organisasjonen. Han har også på gang en omfattende revisjon av NISO-sertifiseringen for produksjonsselskapene som akkurat nå krever aktiv oppfølging.

–Om han har fort stort kontrollspenn i Level-familien? Det er naturlig å stille ham det spørsmålet når vi har gått gjennom organisasjonskartet og han har tegnet og fortalt om bredden i alle virksomheter. Han smiler. Og svarer:

-Dette er ikke en pyramide og heller ikke virksomheter som ledes på gammeldags vis. Vi har et godt team av ledere for de enkelte Level-selskapene som vet hva de holder på med og som er særdeles dyktige i enhver forstand. Alt de har fått til gjennom disse årene viser at vi alle er gode på business i de markedssegmentene vi opererer i. Og vi er flinke til å selge tjenester til hverandre, ta ut synergier på tvers.

Vi har ikke mer vi skulle ha sagt. Vi gratulerer Stava med utmerkelsen Månedens Bedrift, han får diplomet og fruktkorga vår og vi ønsker ham lykke til med videre bedriftsbygging.

Level-firmaene:

Level Power & Automation

Level Solutions (Polen Og Lithauen)

Marin Elektro  (Kopervik)

Level Industri

Level Utdanning

Level Personal

Level Prosjekt

Level Offshore

Level Mathuset

Level Renhold

Level Finans