– Vinneren av Næringsforeningens pris «Årets bedrift 2017» er en virksomhet som er tuftet på entreprenørskap og evnen til å til å utvikle og kommersialisere gode produkter, sa adm. dir. Egil Severeide i Næringsforeningen da han sammen med fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal kåret Steinsvik-gruppen til Årets bedrift 2017.

– Juryen har foran årets Haugalandskonferanse hatt over 50 kandidater å velge mellom, og det har aldri vært vanskeligere å plukke ut de tre finalistene, sa han i inngangen til den høytidelige seremonien under festmiddagen etter konferansen.

– Innovasjon er og har vært et sentralt begrep i bedriftens historie, og resultatene begynner nå for alvor å vise seg. At utvikling tar tid, er denne bedriften et godt eksempel på. Utholdenhet og klokkertro på egne ideer har vært fundamentalt og nødvendig for å overleve. Overbevisningen om at det faktisk er mulig å konkurrere internasjonalt fra et lite sted på Sør Vestlandet likeså. Det er fristende å bruke uttrykket «å legge verden for sine føtter». Men et selskap fra Haugalandet som nå er blitt mye større ute enn hjemme, og som har slått rot i alle verdenshjørner, fortjener litt svulmende ord, sa han og viste deretter på juryens vegne til at bedriften har bygget opp et godt økonomisk og teknologisk fundament og et marked som bare ser ut til å vokse.

– Da  burde mulighetene for fortsatt ekspansjon hjemme og ute være til stede, la kjapt til etter å ha fått både Martha Kold Bakkevig og Bjørn Apeland fram på scenen. Han så  Tysværbuen i øynene og bemerket:

– Selv om gründeren selv har hoppet av for å konsentrere seg om andre utviklingsprosjekter i regionen.